ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Μάρτη 2014 - Κυριακή 2 Μάρτη 2014
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδήλωση στις 6 Μάρτη για τους ανέργους

Διεκδικούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας

Συγκέντρωση με αίτημα να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων διοργανώνουν, την Πέμπτη 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, συνδικάτα της Αττικής. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Μετάλλου Αττικής, στην Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και στην Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες κ.ά.

Συγκέντρωση για τους ανέργους στις 6 Μάρτη θα γίνει επίσης στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, και στην Τρίπολη, στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Πετρινού.

Νέο κρούσμα καταστολής

Με καταστολή απάντησε η κυβέρνηση στην προσπάθεια καθηγητών και σχολικών φυλάκων, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, να προσεγγίσουν χτες το υπουργείο Οικονομικών και να διαδηλώσουν μαζί με τις καθαρίστριες, που βρίσκονταν ήδη εκεί. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απ' όπου η αστυνομία τούς απώθησε με χημικά. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν 17 προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίοι μέχρι το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο πλευρό των προσαχθέντων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Για το μεσημέρι προγραμματιζόταν νέα κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Με πιστοποίηση οι ένοπλοι στα εμπορικά πλοία

Την ίδρυση Ακαδημίας Εκπαίδευσης Ενοπλων Φρουρών (Armed Maritime Security Operators) ανακοίνωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά μία ιδιωτική εταιρεία που εκδίδει πιστοποιητικά επαγγελματικής επάρκειας σε όσους εργάζονται (ή πρόκειται να εργαστούν) ως ένοπλοι φρουροί για την αποτροπή της πειρατείας σε πλοία. Οπως ανάφερε σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, η εκπαίδευση περιλαμβάνει δύο στάδια: Το θεωρητικό επί θεμάτων ναυτιλιακής ασφάλειας και την πρακτική εκπαίδευση σε θέματα ορθού χειρισμού των ημιαυτόματων όπλων, κανόνων εμπλοκής, πραγματικές βολές κ.ά.

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει την ύπαρξη ένοπλων φρουρών στα πλοία και στη σχετική συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή επισήμανε ότι η ύπαρξη ενόπλων φρουρών και ο στρατιωτικός εξοπλισμός πάνω στα πλοία διαμορφώνουν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που θα έχει τραγικές συνέπειες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και θα ενισχύσει την επιθετικότητα του πειρατικού κυκλώματος και συνεπώς σε βάρος του πλοίου και του πληρώματος. Και αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, το πειρατικό κύκλωμα διαθέτει οικονομικά μέσα και προσαρμόζει τη δράση του, διαθέτοντας σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό ικανό να ξεπερνάει κάθε αντίσταση που προβάλλεται από το πλοίο, εμπλέκοντας το πλήρωμα σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους από ό,τι σήμερα.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Φωτ.

Την Κυριακή 2/3 στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο Ζωγράφου θα γίνει το μνημόσυνο της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΛΥΤΡΑ. Ενας χρόνος πέρασε που μας άφησε, αλλά σαν χτες μας φαίνεται ότι «έφυγε». Μας λείπει.

ΠΕΚΑΜ
Εκδήλωση για τη «Σφαγή της Μακρονήσου»

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) σε συνεργασία με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, διοργανώνει, αύριο Κυριακή 2.3.2014 και ώρα 11 το πρωί, μπροστά στο «Αγαλμα της Μάνας», στο Λιμάνι Λαυρίου, εκδήλωση τιμής για τη Σφαγή των δεσμωτών της Μακρονήσου από το Εμφυλιακό κράτος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, θα αναχωρήσουν πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος, το πρωί της Κυριακής (ώρα 7.30 π.μ.). Για κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210.3247.820, 697.4278.797 και 698.0363.160.

Συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), διοργανώνουν τη χρονιάτικη εκδήλωση-συνεστίασή τους την Κυριακή 9 Μάρτη και ώρα 1 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «STANLEY», στην πλατεία Καραϊσκάκη (στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κοπή πίτας.

Για προσκλήσεις, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίο του Αρεως) και στα κατά τόπους Παραρτήματά της.

Εκδήλωση για τη Μέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας και ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Κυριακή 9 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

-- Την Τετάρτη 5/3, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΤΕΙ Πειραιά (αμφιθέατρο Α 011).

-- Την Πέμπτη 6/3, στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στο Δημοτικό Νοσοκομείο «Ελπίς» στους Αμπελόκηπους.

Σε Κύμη και Καρπενήσι ο Γ. Μαρίνος

Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 5/2 θα επισκεφτεί την Κύμη όπου στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της «Ηλεκτρομηχανικής», στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο Κύμης και στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα της Εργατικής Εστίας Κύμης.

Την Πέμπτη 6/2 θα επισκεφτεί το Καρπενήσι όπου στις 12 μ. θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο του Καρπενησίου και στις 6 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου.

Δραστηριότητα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται τα εξής:

Την Τετάρτη 5/3

-- Στις 9 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) θα μιλήσει στους εργαζόμενους ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Την Πέμπτη 6/3

-- Στη 1.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο ΤΕΙ του Πειραιά, στο αμφιθέατρο ΣΑΕΤ, θα μιλήσει ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα 2», θα μιλήσει ο Θ. Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ. στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org