ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συναγερμός για να μην περάσει η «αξιολόγηση»

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας προς τους εκπαιδευτικούς

«Συναγερμός! Ερχονται απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω αξιολόγησης (από 1 Σεπτέμβρη 2012). Με πρόσχημα την αξιολόγηση τσακίζουν κάθε μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, φτιάχνουν το σχολείο ΑΕ. Να μην περάσει! Να μείνει στα χαρτιά! Ολοι στον αγώνα και στις Γενικές Συνελεύσεις».

Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που αποτελεί όχημα για απολύσεις. Οπως αναφέρεται «το θέμα έχει επανειλημμένα φέρει το ΠΑΜΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (3 φορές), από τις 24/1. Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) στηρίζει ανοιχτά την αξιολόγηση (ΔΣ 28/2/2012)! Εστειλε εισήγηση προς τις ΓΣ και δεν λέει κουβέντα για το θέμα. Επιβεβαιώνετε ότι δεν πάει άλλο με αυτές τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα! Είναι ανοιχτά απέναντι!

Στην ΟΛΜΕ, κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ και αφού για αρκετά ΔΣ υποβάθμιζαν το θέμα, πάρθηκε τελικά απόφαση να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση, να μην προχωρήσουν οι επιμορφώσεις των σχολικών συμβούλων. Το ΠΑΜΕ καλεί να αξιοποιήσουμε την απόφαση αυτή του ΔΣ της ΟΛΜΕ και να την επιβάλουμε στην πράξη.

  • Καμιά "αξιολόγηση" - κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση.
  • Καμιά οργανική θέση χαμένη, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
  • Οχι στο νέο σχολείο της αγοράς. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

1. Ακυρώνουμε στην πράξη τα σφαγεία των "επιμορφώσεων" σχολικών συμβούλων - διευθυντών.

2. Κανένας εκπαιδευτικός στις επιμορφώσεις της σφαγής. Με το που θα καλέσουν τους εκπαιδευτικούς στο πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης για την αξιολόγηση, την ίδια μέρα, κατά τόπους πραγματοποιούμε 24ωρη Απεργία με ευθύνη των ΕΛΜΕ (πραγματοποιούμε την αποφασισμένη στις 4/2 24ωρη Απεργία από τη ΓΣ των Προέδρων) και των Συλλόγων (με απόφαση Γενικής Συνέλευσης). Απαιτούμε από τη ΔΟΕ κήρυξη απεργίας στο νομό που ξεκινάνε τα σεμινάρια των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση.

3. Δεν έχουν θέση στα σωματεία και στον κλάδο όσοι διευθυντές πρωτοστατήσουν ή συνεργήσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης (εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας) και των απολύσεων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι το βασικό εργαλείο:

  • Για τη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, πλουτοκρατία. Δηλαδή, ως "καλό" σχολείο θα αξιολογηθεί αυτό στο οποίο οι γονείς θα πληρώνουν για τις λειτουργίες του, αυτό που θα ψάχνει χορηγούς και θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με την ταξική τους καταγωγή (άλλα θα μαθαίνουν τα παιδιά του λαού και άλλα της πλουτοκρατίας).
  • Για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο).
  • Για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων.

Δεν χωράει πια καμιά αμφιβολία, καμιά αυταπάτη. Αρκεί να δει κανείς τι έφερε η αξιολόγηση στους φορείς του Δημοσίου που καταργήθηκαν, όπως το ΙΓΜΕ, ο ΟΕΚ, ο ΟΕΕ κλπ... Απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις, λουκέτα! Αρκεί να δει κανείς τις δηλώσεις των Ρέππα και Διαμαντοπούλου.

Για την προώθηση της αξιολόγησης, υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία από το 2012-2013, βασικό ρόλο θα παίξουν οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές, δηλαδή τα νέα στελέχη εκπαίδευσης. Ηδη, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Και για να περάσουν πιο αποτελεσματικά την πολιτική τους θα καλέσουν στα σεμινάρια της σφαγής και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς!

Η αξιολόγηση ήδη προχωράει από φέτος στα 185 πιλοτικά σχολεία. Ηδη ορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις στα πιλοτικά σχολεία "Συμβούλων Προώθησης" και "Εμπειρογνωμόνων" του νέου σχολείου, συμπλήρωση ερωτηματολογίων από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, συνεντεύξεις, σύνταξη εκθέσεων. Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Να μην περάσει η αξιολόγηση! Πρέπει να τους εμποδίσουμε! Με αποφάσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων, σχολείο το σχολείο οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση. Οπως κάναμε με τη λεγόμενη "αυτοαξιολόγηση". Να ματαιώσουμε τις "επιμορφώσεις" των απολύσεων και της εξαθλίωσης. Να βάλουμε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του»!

Ποικιλόμορφες εκδηλώσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Εκδηλώσεις με τίτλο «Ναι στον αθλητισμό. Ναι στη Ζωή. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά», διοργανώνει το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με επίσημο προσκεκλημένο τον ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο. Σήμερα Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., στο Δημοτικό θέατρο, γίνεται τιμητική εκδήλωση για τον ολυμπιονίκη, με ομιλία του ίδιου και επίδειξη γυμναστικών προγραμμάτων από τον Γυμναστικό Ομιλο Κέρκυρας (ΓΟΚ). Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί στο Γυμνάσιο - Λύκειο Λευκίμμης, αύριο Παρασκευή, στις 9 π.μ.

Παράλληλα, αύριο, Παρασκευή, στις 11.00 π.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο, γίνεται επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Φυσικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «η γυμναστική στην Α'βάθμια Εκπαίδευση» και εισηγητές τους: Αναστασία Δόντη, προπονήτρια εθνικής ενοργάνου, Δημοσθένη Ταμπάκο, ολυμπιονίκη, και Μαρία Γεωργάτου, Κερκυραία ολυμπιονίκη.

Επίσης αύριο, στις 7 μ.μ., στο Επιμελητήριο Κέρκυρας γίνεται εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του αθλητισμού στην πρόληψη κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών». Ομιλητές οι: Δημοσθένης Ταμπάκος, η Γεωργάτου Μαρία, Ηλίας Μιχαλαρέας (δρ Ψυχολογίας και δρ Κοινωνικής Γεωγραφίας), Ονούφριος Παυλογιάννης (δρ Ιστορίας του Αθλητισμού), Νικόλαος Μόσχος (τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ) και Νικόλαος Πέρρος (προπονητής και πρόεδρος του ΕΣΥΝ Κέρκυρας).

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κέρκυρας και συμμετέχουν: η ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας (Γυμναστές), ο ΓΟΚ, η ενωση συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), η Πανελλήνια ενωση Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (ΠΕΝΟΨΥ), η επιτροπή εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ».

Αλλες εκδηλώσεις
  • Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, το Σάββατο 3 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Θα μιλήσει η Αργυρώ Στεφανάκη - Μαυρατζώτου, γιατρός και περιφερειακή σύμβουλος, θ' ακολουθήσει μουσική από τα συγκροτήματα «Bootleg» και Blind True».
  • Η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση για το πρόβλημα των ναρκωτικών την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Εσπερινό ΓΕΛ (κτίριο «Ιωνιδείου», πλατεία Κοραή, ισόγειο, είσοδος Σωτήρου Kιός). Ομιλητές: Ο Ηλίας Μιχαλαρέας, διδάκτορας Ψυχολογίας και Κοινωνικής Γεωγραφίας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος της ΝΕΤ, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ποτίζει τη νεολαία με το δηλητήριο των ναρκωτικών. Ξεσηκωμός με το ΚΚΕ για ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις», το Σάββατο 3 Μάρτη, στις 8 μ.μ. στο θέατρο Δ. Βλησίδη. Ομιλήτρια η Χρύσα Θερμολιά, μέλος της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει τραγούδι από το μαθητικό μουσικό συγκρότημα «soul bounds».
  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, το Σάββατο 3 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Ομιλητής ο Βασίλης Κούδας, ψυχίατρος, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πετρούπολη διοργανώνουν συγκέντρωση με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών και το νέο νομοσχέδιο, την Κυριακή 4 Μάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 6.30 μ.μ. Ομιλητής ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ