ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική εξόρμηση για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, με ομιλητές στελέχη του Κόμματος.

Στην Αττική προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 6 μ.μ., στον Ταύρο, στο πρώην Δημαρχείο (Επταλόφου & Πειραιώς) θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Ν. Ζωή Περιστερίου, στην ταβέρνα «Θωμάς - Ανοιξη» (Λάρνακος 16 - δίπλα από την Πυροσβεστική), θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην Ανθούπολη Περιστερίου, στο καφενείο στην Αρετής 1 (Αγ. Βασίλης), θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ ΕΛΤΑ καλεί σε σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΕΛΤΑ (3ης Σεπτεμβρίου 11, 6ος όροφος), με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. στην Ανω Νεάπολη (Νίκαια), στο 7ο ΚΑΠΗ (Αισχύλου & Πλαπούτα) θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στον Ασπρόπυργο, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Αμφιάλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70), θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στην Ευγένεια Χαραυγής (Κερατσίνι), στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου - Δραπετσώνας (Βύρωνος 79 & Πλάτωνος), θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στο Γέρακα, στα γραφεία της ΚΟ, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, Γραμματέας της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

Σε άλλες πόλεις
  • Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Αγρίνιο, στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΤΕ Δράμας, στα γραφεία του Κόμματος, θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟΒ Κεντρικής & Τοπικής Διοίκησης Θεσ/νίκης καλεί σε σύσκεψη στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51), με ομιλήτρια την Εφη Κουκούλα, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλήτρια την Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, μέλος της ΤΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσ/νίκης, στα γραφεία της, θα μιλήσει ο Κώστας Κουκούλας, μέλος της ΤΕ Κεντροανατολικών συνοικιών.

-- Στις 7 μ.μ., στη Λευκάδα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., σε σύσκεψη στο Βλαχομαχαλά της Καρδίτσας, θα μιλήσει ο Β. Ξυδιάς, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στον Βόλο, στα γραφεία του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη γυναικών.

-- Στις 7 μ.μ., στον Βόλο, στα γραφεία του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με νέους μισθωτούς επιστήμονες.

-- Στις 6 μ.μ., σε περιοδεία στην αγορά Σερρών, θα μιλήσει ο Παύλος Φαρμάκης, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε περιοδεία στα σούπερ μάρκετ της πόλης των Σερρών, θα μιλήσει ο Γιάννης Κεχαγιάς, μέλος της ΤΕ Σερρών.

  • Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Αργος, στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Βότση Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία της, με ομιλητή τον Θάνο Αριστείδη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στη συνοικία Αγ. Νικολάου της Καρδίτσας, στο κατάστημα «Κοντοζήση», θα μιλήσει ο Α. Χαλάτσης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., σε περιοδεία στη ΒΙΠΕ Σερρών, θα μιλήσει ο Χρήστος Αγγελάκης, μέλος της ΤΕ Σερρών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κινητικότητα για τα Ενεργειακά σε πολλαπλά μέτωπα

Την Αθήνα επισκέφτηκε χτες η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για την ενεργειακή διπλωματία, την ώρα που ξεκινούσαν ξανά οι συζητήσεις τρόικας - κυβέρνησης για τα ζητήματα της Ενέργειας

Ο Γ. Σταθάκης

Eurokinissi

Ο Γ. Σταθάκης
Την ώρα που ξεκινούσαν χτες οι συζητήσεις για τα Ενεργειακά μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και του κλιμακίου της τρόικας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε με διάθεση κι από τις δύο πλευρές «να κλείσει η διαπραγμάτευση», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτό το κεφάλαιο, την Αθήνα επισκέφτηκε και η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για την ενεργειακή διπλωματία, Ρ. Ντάνιγκαν, η οποία κατά τις συναντήσεις της με κυβερνητικά στελέχη έθεσε στο επίκεντρο των συζητήσεων τις πάγιες αμερικανικές θέσεις για τα ενεργειακά ζητήματα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας τέθηκε η ατζέντα των συζητήσεων των επόμενων ημερών με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ οι δύο πλευρές θα μπουν στην ουσία των συζητήσεων πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα υπάρξει νέα συνάντηση του Γ. Σταθάκη με το κλιμάκιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός. Υπενθυμίζουμε ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται κυρίως στο «άνοιγμα» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την πλευρά των δανειστών να προτείνει άμεση πώληση μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι στόχοι μείωσης των ποσοστών λιανικής της επιχείρησης. Πρόκειται για σενάριο που η κυβέρνηση εξετάζει ανάμεσα σε άλλα, κάτι που άλλωστε περιγράφεται και στην απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) τον Ιούνη του '16, σύμφωνα με την οποία αν δεν αποδώσουν οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος για την απομείωση του μεριδίου λιανικής της ΔΕΗ, τότε θα ληφθούν «εναλλακτικά δομικά μέτρα» για την επίτευξη του στόχου.

Σε ανάλογα... θετικό κλίμα διεξήχθησαν και οι συναντήσεις της Ρ. Ντάνιγκαν, η οποία συναντήθηκε με τον Γ. Σταθάκη, ενώ επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέρεται να εστίασε στον Νότιο Διάδρομο φυσικού αερίου, μέρος του οποίο είναι και ο αγωγός ΤΑΡ, αλλά και η τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής με υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο εμπορεύονται σε σημαντικές ποσότητες τα τελευταία χρόνια αμερικανικές εταιρείες. Στις συζητήσεις εξετάστηκαν επίσης ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου, τα σχέδια κατασκευής πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε «πιθανές αμερικανικές επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας», σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, η Ρ. Ντάνιγκαν έθεσε εκ νέου το ζήτημα της «απεξάρτησης» της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Είναι πάντως ενδεικτικό ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στη τρίτη Διυπουργική Συνάντηση του Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου. Ο Γ. Σταθάκης συναντήθηκε εκεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ενωση, Maros Sevcovic, το διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, Ian Bradsow, τον υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Nikolay Pavlov, καθώς και τους εκπροσώπους της BP.

Προβολές του ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», προβάλλεται από Οργανώσεις του Κόμματος ως εξής:

-- Στο Ρέθυμνο, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στη Λήμνο, την Πέμπτη 2 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ.

-- Η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί την Πέμπτη 9 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της ΚΟ Πειραιά (πλατεία Κοραή).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ