ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΚΡΑΒΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παρέμβαση με αφορμή την περιοδεία Μπακογιάννη στην Γκράβα

Με αφορμή την επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη στα σχολεία της Γκράβας, η Τομεακή Οργάνωση Γκράβας - Γαλατσίου της ΚΝΕ σχολιάζει:

«Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ στην Αθήνα, Κώστας Μπακογιάννης, που ήρθε να συζητήσει με μαθητές στην Γκράβα... από ό,τι φαίνεται πάει για βραβείο Γκίνες. Γιατί μάλλον είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν ξέρει ότι δεν έχουμε θέρμανση στα σχολεία μας. Γιατί είναι ο πρώτος υποψήφιος που αντί να μας πει τι θα κάνει αυτός γι' αυτό, ρώταγε εμάς.

Τέρμα στην κοροϊδία!

 • Η ΝΔ έχει στηρίξει όλους τους νόμους (μνημόνια λέγονται) που έβαλαν μέσα και την Παιδεία και τα λιγότερα χρήματα για τα σχολεία.
 • Η ΝΔ συμφωνεί επί της ουσίας με το νέο εξεταστικό σύστημα του Γαβρόγλου που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
 • Η ΝΔ, τόσο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση, στάθηκε απέναντι στο αίτημα μαθητών για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών.
 • Η ΝΔ είναι το κόμμα που στηρίζει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΝΑΤΟ, τις βάσεις του θανάτου, την ΕΕ.
 • Η ΝΔ ανήκει σε όλους αυτούς που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι και μας κατηγορεί ότι είμαστε αδιάβαστοι...
 • Αλήθεια, ο κ. Μπακογιάννης ούτε είδε ούτε διάβασε για τις δεκάδες μαθητικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια και έχουν στο επίκεντρό τους αιτήματα όπως αυτό της θέρμανσης αλλά και συνολικά της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων;

Απάντηση στην κοροϊδία θα δώσουν οι ίδιοι οι μαθητές με την ψήφο τους που θα είναι κόκκινη σε όλες τις κάλπες! Θέλουμε αγωνιστές δημάρχους, αγωνιστές στην Περιφέρεια, αγωνιστές στη Βουλή. Αγωνιστές που θα στέκονται στο πλάι όλων των μαθητών, που:

 • Προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία γύρω τους...
 • Δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς και οργάνωσαν τον αγώνα τους για "σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει", για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν...
 • Εξοργίζονται με τις εικόνες φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών και τους έχουν μείνει ανεξίτηλοι στο μυαλό οι χιλιάδες μικροί Αϊλάν που ξεβράζονται στα νησιά του Αιγαίου...
 • Αγανακτούν εν έτει 2019 να είμαστε έρμαια ενός χιονιά, μιας ισχυρής βροχής ή μιας πυρκαγιάς...
 • Δεν ανέχονται τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους...
 • Δεν δέχονται μία σειρά ανάγκες και δικαιώματά μας, όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, η αναψυχή και οι διακοπές, να μετατρέπονται σε πανάκριβα χόμπι μόνο για όσους έχουν».

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Α.Π.: 032944/31.01.2019

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμος Αθηναίων διακηρύσσει ότι στις 14.02.2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81, στην αίθουσα της Οικονομικής Επιτροπής, Λιοσίων 22, 4ος όροφος, θα διεξαχθεί φανερή πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πενταετή εκμίσθωση του με αριθμό 7 καταστήματος - οπωροπωλείου που βρίσκεται στην οδό Αριστογείτονος στην Βαρβάκειο Αγορά και περιλαμβάνει στεγασμένο χώρο 11.30 τ.μ., με τιμή εκκίνησης το ποσό των 428,00 ευρώ το μήνα, αναπροσαρμοζόμενο κατά 2% ετησίως, επί του εκάστοτε διαμορφούμενου μισθώματος, μετά την παρέλευση δύο ετών.

Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται στο ποσό που είναι ίσο με το 10% τριών (3) ετών μισθωμάτων του ορίου της πρώτης προσφοράς και βεβαιώνεται με την προσκόμιση ισόποσου γραμματίου παρακαταθέσεως του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητικής επιστολής αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Τράπεζας, αορίστου διάρκειας. (Αρθρο 2).

Η μίσθωση θα είναι για πέντε (5) χρόνια και θα αρχίζει με την υπογραφή του πρωτόκολλου παράδοσης παραλαβής. (άρθρο 4).

Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί όποιοι επιθυμούν, αρκεί να προσκομίσουν τα αναφερόμενα δικαιολογητικά στο άρθρο 2 των όρων διακήρυξης.

Πληροφορίες και έντυπα για την παραπάνω δημοπρασία μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από την Δ/νση Δημοτικής Περιουσίας, Τμήμα Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων, Λιοσίων 22, τηλ. 210 5277472 - 473 κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα.

Η δημοσίευση επιβαρύνει τον τελευταίο πλειοδότη.

Αθήνα, 29.01.2019

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

Με την υπ' αριθμ. 1/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου αναγνωρίστηκε το σωματείο με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ», με έδρα την Κερατέα Αττικής. Σκοπός του οποίου είναι η καλλιέργεια και η διάδοση του αθλητισμού, η καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών, η πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας και γενικώς η αθλητική, αγωνιστική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας. Για την επίτευξη των σκοπών του διατηρεί τμήματα αγωνισμάτων. Το Σωματείο ιδρύθηκε με το από 30.11.2018 Καταστατικό.

Αθήνα, 31.01.2019

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 35 - ΑΘΗΝΑ

2103390115

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Με τις υπ' αριθμ. Γ΄ 8022/2019 και Γ΄ 8023/2019 εκθέσεις επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Εφετείου Θεσσαλονίκης με έδρα το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, Παναγιώτη Στ. Λάμπρου, κατοίκου Πολυγύρου Χαλκιδικής, οδός Κ. Καραμανλή αρ. 4, μετά από έγγραφη παραγγελία της δικηγόρου και κατοίκου Θεσσαλονίκης κας Παπαγεωργίου Χρυσούλας - Ολυμπίας, ως πληρεξούσιας της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αιόλου αρ. 86, με ΑΦΜ 094014201 και εκπροσωπείται νόμιμα επιδόθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, για λογαριασμό των: 1. Αναστασίας Τερτυλίνη του Δημητρίου και της Ελένης, με ΑΦΜ 062840123 και 2. Θεόδωρου Τερτυλίνη του Δημητρίου και της Ελένης, με ΑΦΜ 112576492, πρώην κατοίκων Ιερισσού Χαλκιδικής και ήδη αγνώστων διαμονής την από 28 Ιανουαρίου 2019 και απευθυνόμενη Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσας Αρχής Αναγγελία (κατά το άρθρο 972 ΚΠολΔ) της πρώτης ΚΑΤΑ των: 1. Αναστασίας Τερτυλίνη του Δημητρίου και της Ελένης, με ΑΦΜ 062840123, πρώην κατοίκου Ιερισσού Χαλκιδικής και ήδη αγνώστου διαμονής και 2. Θεόδωρου Τερτυλίνη του Δημητρίου και της Ελένης, με ΑΦΜ 112576492, πρώην κατοίκου Ιερισσού και ήδη αγνώστου διαμονής και ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ τον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσερμενίδη, κάτοικο Θεσσαλονίκης, οδός Τσιμισκή αρ. 17, με την οποία αναγγέλλει: «τις ως άνω τοκοφόρες απαιτήσεις της με σκοπό να ικανοποιηθεί πλήρως ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ από τον συνταχθησόμενο πίνακα κατατάξεως, συνολικού ύψους αυτών 1.536.309,61 ευρώ (ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων τριάντα έξι χιλιάδων τριακοσίων εννέα ευρώ και εξήντα ενός λεπτών) που αναλύονται στα εξής επί μέρους κονδύλια: ήτοι α) α΄ απαίτησή της, τελεσιδίκως επιδικασθείσα εκ ποσού 1.521.107,14 ευρώ, η οποία είναι εμπραγμάτως διασφαλισμένη με την ως άνω υποθήκη μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ και β) β΄ απαίτησή της, μη επιδικασθείσα εκ ποσού 15.202,47 ευρώ. Αιτείται δε τα εξής: Α) να καταταγεί νόμιμα και προνομιακά επί του συνολικού εκπλειστηριάσματος του παραπάνω ακινήτου και δη στο 65% αυτού ως ενυπόθηκη δανείστρια για την προνομιακή ικανοποίηση της παραπάνω υπό στοιχείο α τοκοφόρου ενυπόθηκης απαιτήσεώς της, η οποία είναι εμπραγμάτως διασφαλισμένη μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ και Β) να καταταγεί ως εγχειρόγραφη μη προνομιούχος δανείστρια (και δη στο 10% του εκπλειστηριάσματος), που αναλογεί τόσο στις λοιπές ως άνω εγχειρόγραφες απαιτήσεις της (υπό στοιχείο Β) καθώς επίσης και για την ικανοποίηση του μη καλυπτόμενου με την εμπράγματη ως άνω εξασφάλιση, υπολοίπου ποσού των ως άνω απαιτήσεών της και πλέον των ως άνω ποσών του εγγραφέντος βάρους. Αντίκλητος στη Θεσσαλονίκη ορίζεται η Δικηγόρος Θεσσαλονίκης Χρυσούλα - Ολυμπία Παπαγεωργίου (Α.Μ.Δ.Σ.Θ 11506), κάτοικος Θεσσαλονίκης, οδός Φράγκων αριθμός 13, τηλ.: 6947087250». Στη συνέχεια υπάρχει και η τελική παραγγελία για επίδοση προς αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες.

Ο Δικαστικός Επιμελητής

Παναγιώτης Στ. Λάμπρου


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
ΝΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της μητέρας μας ΝΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που «έφυγε» πριν από 19 χρόνια, στις 13/12/1999, αλλά έμειναν εδώ για πάντα το φωτεινό γλυκό χαμόγελό της και η περήφανη αγωνιστική στάση της, στο πλευρό του πατέρα μας ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ένα συμβολικό ποσό 40 ευρώ για τον «Ριζοσπάστη» και την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίκος και Κώστας Κωνσταντινίδης

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν χρόνια που «έφυγαν» από τη ζωή οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΦΑΝΗΣ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ. Στη μνήμη τους οι σύντροφοι Χριστοφορίδης Κώστας, Τσολακίδης Βενιζέλος προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΑΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΑΝΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΦΑΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΦΑΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προκηρύσσει άμιλλα στρατολογίας

Αμιλλα στρατολογίας ανάμεσα στις Τομεακές Οργανώσεις Περιοχής προκηρύσσει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, προς τιμήν του 12ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, μετατρέποντας τον Φλεβάρη σε μήνα πλατιάς γνωριμίας και στρατολογίας στην ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στις 15, 16 και 17 Φλεβάρη 2019 πραγματοποιείται το 12ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας με σύνθημα "Πιο πολλοί, πιο ικανοί, ανοίγουμε το δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, το σοσιαλισμό!".

Προηγήθηκε μια πλούσια εσωοργανωτική συζήτηση, που ανέδειξε τη μεγάλη συμφωνία των μελών και των φίλων της ΚΝΕ με τις θέσεις του ΚΣ, τη διεύρυνση της επιρροής της ΚΝΕ στους χώρους νεολαίας, τις μεγάλες δυνατότητες, ώστε ορμητικά πολλοί νέοι και νέες να πυκνώσουν τις γραμμές μας.

Με βάση αυτά και προς τιμήν του 12ουΣυνεδρίου, μετατρέπουμε τον μήνα Φλεβάρη σε μήνα πλατιάς γνωριμίας και στρατολογίας στην ΚΝΕ!

Προκηρύσσουμε άμιλλα στρατολογίας:

 • Ανάμεσα στις Τομεακές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής με κριτήριο πόσες στρατολογίες νέων έγιναν στην ΚΝΕ ανά σύντροφο.
 • Ανάμεσα στις Οργανώσεις Βάσεις με κριτήριο τον απόλυτο αριθμό νέων που οργανώθηκαν στην ΚΝΕ.

Μπορούμε! Τώρα μαχητικά, πλατιά να συζητήσουμε με εκατοντάδες νέων με το καταστατικό της ΚΝΕ, να συνεπάρουμε πολλούς περισσότερους στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική!».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org