ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΝΕΑΠΟΛΗ - ΣΥΚΕΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ικανοί» είναι οι εκλεγμένοι που βάζουν εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική

Σε εκδήλωση για τις εκλογές μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Χ. Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών
Ο Χ. Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας Νεάπολης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/1 η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Νεάπολης - Συκεών του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χαράλαμπος Βέλλης.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από μέλη φορέων του κινήματος της ευρύτερης περιοχής, ενώ το δικό τους ξεχωριστό στίγμα έδωσαν και εργαζόμενοι του δήμου που συμμετείχαν μαζικά και θα εκπροσωπηθούν και στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Σ. Αβραμόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, ανέδειξε την ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων όσον αφορά το «αφήγημα» της ανάπτυξης και τους γενικότερους σχεδιασμούς τους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως είπε, το βασικό ζήτημα είναι «ανάπτυξη από ποιον και για ποιον», αναδεικνύοντας πως η μέχρι τώρα πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας και της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, υπονομεύοντας τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Σε αυτό το ζήτημα έφερε ως παραδείγματα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που επικρατεί στην αντισεισμική θωράκιση δημόσιων κτιρίων, σχολείων κ.ο.κ., την κατάσταση στον τομέα των μεταφορών των πολιτών (ΟΑΣΘ, ΜΕΤΡΟ), στο δίκτυο ύδρευσης (ΕΥΑΘ) κ.ά.

Αφού πραγματοποίησε έναν μικρό απολογισμό για τη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε, λέγοντας ότι «η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Νεάπολης - Συκεών και στην Περιφέρεια, είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, θα κάνει την πραγματική διαφορά».

Από την πλευρά του, ο Χ. Βέλλης, αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην καθημερινότητα του δήμου Νεάπολης - Συκεών, άσκησε κριτική τόσο στη σημερινή διοίκηση του δήμου, του Σ. Δανιηλίδη, όσο και στη μείζονα αντιπολίτευση του Λ. Ωραιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ) για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε, που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στήριξε πρώτα από όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ανέδειξε το ζήτημα της ανταποδοτικότητας, της φορολογίας και της οικονομικής αυτοδυναμίας του δήμου, ο οποίος, όπως ανέφερε, χρησιμοποιώντας μια σειρά από παραδείγματα, φορτώνει τα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες, «αφήνοντας στο απυρόβλητο» το μεγάλο κεφάλαιο.

Επιπλέον, στάθηκε στην υπάρχουσα κοινωνική πολιτική του δήμου, η οποία υστερεί από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, ενώ στηλίτευσε τη στάση της δημοτικής αρχής να αρνηθεί να στηρίξει τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Τέλος, αναδεικνύοντας μια σειρά λόγων για τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο κατέληξε πως: «"Ικανός" είναι μόνο ο δήμαρχος που δεν θα είναι "yes man" στην κυρίαρχη πολιτική. "Ικανός" είναι μόνο ο δήμαρχος που θα οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, παρεμποδίζοντας την κυρίαρχη πολιτική, κερδίζοντας μαζί με τον λαό μικρές και μεγαλύτερες νίκες, ανοίγοντας τελικά το δρόμο της ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Συνεχίζεται η δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές
Συγκεντρώσεις στην Αττική

Πολιτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου» διοργανώνονται από την ΚΟ Αττικής του Κόμματος αυτό το διάστημα, με ομιλητές στελέχη του Κόμματος και υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, θα επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., στο Μάτι (ξενοδοχείο «Μάτι») θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Νίκος Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Μαρκόπουλο (cine ΑΡΤΕΜΙΣ) θα μιλήσουν ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής, και ο Αντρέας Συλλελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Μαρκοπούλου.

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη:

-- Στις 11 π.μ., στο Πέραμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο (Λ. Δημοκρατίας 28), θα μιλήσουν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Βατίστας, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 10.30 π.μ., στην Αίγινα, στο cine ΤΙΤΙΝΑ (οδός Αιάκου), θα μιλήσουν ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Παναγιώτης Ηλίας, υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας.

-- Στις 11 π.μ., στον Υμηττό, στο δημαρχείο, θα μιλήσουν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού, υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 11 π.μ., στο Χολαργό, στο δημαρχείο, θα μιλήσουν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αντώνης Ρεκλείτης, υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού.

-- Στις 11 π.μ., στην Παιανία (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, κεντρική πλατεία), θα μιλήσουν ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κώστας Φιλιούσης, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 6 μ.μ. στα Μελίσσια, στο Πολιτιστικό Kέντρο (17ηςΝοεμβρίου 10), θα μιλήσουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Σπύρος Κωνσταντάς, υποψήφιος δήμαρχος.

Τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη:

-- Στις 7 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στους εργαζόμενους του δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

-- Στις 7 μ.μ., στον Ταύρο, στο «Θεατράκι» (πρώην δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου), θα μιλήσουν ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Χριστίνα Δολιανίδη, υποψήφια δήμαρχος Ταύρου - Μοσχάτου.

-- Στις 7 μ.μ., στο Χαλάνδρι (αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, Παπάγου 7), θα μιλήσουν ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Αγ. Βαρβάρα (1ο ΚΑΠΗ, Καλαντζάκου 7), θα μιλήσουν ο Μανώλης Καραντούσας, μέλος της ΚΕ, και η Ελένη Καρανάσιου, υποψήφια δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Αύριο, Σάββατο, οι ΚΟ Μεταποίησης, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε εκδήλωση στις 7 μ.μ., στον ημιώροφο της ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51), στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, στο εργατικό κίνημα, στα συνδικάτα, στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Σάββατο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θέρμης διοργανώνει σύσκεψη στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ραιδεστού. Θα μιλήσουν ο Φάνης Καρκατζούνης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης, και ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ΚΟΒ δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (δημαρχείο Αμπελοκήπων). Θα μιλήσουν ο Γιάννης Νοτάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, και ο Βασίλης Ρέβας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα μιλήσει στους εργαζόμενους της βιομηχανίας «Μπρέτας» στη Λάρισα. Στις 7 μ.μ., θα μιλήσει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας, Πέτρο Κρίκη.

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη:

-- Στις 12 μ., στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο «Ορφέας», θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Λεβέντης, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής.

-- Στις 11 π.μ., στη Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο) θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας.

-- Στις 11 π.μ., ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα μιλήσει στην Καλαμπάκα, στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμπάκας, Γιώργο Χατζιάρα.

-- Στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση της ΚΟΒ Χερσονήσου Κρήτης, στην ταβέρνα «Παραδοσιακό» στο Κοκκίνη Χάνι. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Θα παρουσιαστεί ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χερσονήσου, Γιώργος Παρθενιώτης.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντισεισμική προστασία, δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για το λαό

Εκδήλωση - ημερίδα με θέμα «Αντισεισμική προστασία, δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για το λαό» διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49).

Θα μιλήσουν οι:

  • Σωτήρης Αβραμόπουλος, πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Βασίλειος Λεκίδης, Δρ. πολιτικός μηχανικός, διευθυντής Ερευνών στο ΙΤΣΑΚ-ΟΑΣΠ, πρόεδρος της επιτροπής Φυσικών Καταστροφών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με θέμα «Διαχείριση σεισμικού κινδύνου για την πόλη της Θεσσαλονίκης - Σενάρια επικινδυνότητας».
  • Ελευθερία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια Σεισμολογίας στον Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, με θέμα «Αντισεισμική θωράκιση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης - Γνώση & Προστασία».
  • Κυριαζής Πιτιλάκης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σεισμικής Μηχανικής, με θέμα «Αντισεισμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Σκέψεις και προβληματισμοί».

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

  • Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΤΡΑΣ
Εκδήλωση για τον απολογισμό και την παρουσίαση του έργου της

Εκδήλωση με θέμα τον δημόσιο απολογισμό και την παρουσίαση του έργου της διοργανώνει την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ (Ηπείρου 8 και Φαβιέρου), η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάτρας. Θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης.

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα η πολιτική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., η ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, ΗΣΑΠ «Βικτώρια»), με θέμα: «Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org