ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αύριο η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο της Νίκαιας

Την Κυριακή 3/2 η πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την παραπέρα πορεία του αγώνα

Από το μπλόκο της Νάουσας
Από το μπλόκο της Νάουσας
Με την εργατική - λαϊκή συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα της να δυναμώνει στη Θεσσαλία και σ' όλη τη χώρα, η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει στις επάλξεις των μπλόκων, πιέζοντας αποφασιστικά την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Οι προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποπροσανατολίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες, καλώντας τους σε προσχηματικό διάλογο, και να παραπλανήσει το λαό με την ψεύτικη προπαγάνδα ότι τάχα η κυβέρνηση επιλύει τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα, πέφτουν στο κενό. Οπως στο κενό πέφτει και η επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς που στήθηκε με την απαράδεκτη δικαστική δίωξη σε βάρος στελεχών του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία, που θα δικαστούν την 1η Μάρτη, με την κατηγορία ότι... παρακίνησαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να στήσουν το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.

Χτες, στήθηκαν κι άλλα μπλόκα, ενώ τα υπάρχοντα ενισχύθηκαν με νέα τρακτέρ, αναδεικνύοντας την απόφαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για συνέχιση και ένταση της μάχης.

Την Κυριακή 3/2, στη 1 μ.μ., στη Νίκαια της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Επιπλέον, αύριο, Σάββατο, στη 1 μ.μ., στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας θα γίνει σύσκεψη - συγκέντρωση εκπροσώπων μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα, αλλά και στη μορφή αγώνα που έχει επιλέξει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Στο μπλόκο της Νίκαιας προστέθηκαν χτες κι άλλα τρακτέρ από χωριά των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων - μάλιστα ο αριθμός των τρακτέρ από τα Τρίκαλα διπλασιάστηκε σε σχέση με την πρώτη μέρα - ενώ στη συνέλευση που έγινε το βράδυ συζητήθηκαν τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για να έχουν επιτυχία οι σημερινές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα η πορεία με τρακτέρ και αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας στις 6 μ.μ. και η αγωνιστική παρέμβαση στην Εφορία Καρδίτσας, στις 11 π.μ.

Στην υπόλοιπη χώρα

Με νέα τρακτέρ από χωριά της Θεσσαλίας ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Νίκαιας
Με νέα τρακτέρ από χωριά της Θεσσαλίας ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Νίκαιας
Ενισχύουν τα μπλόκα που στήθηκαν στη Μακεδονία οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και την Κυριακή ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια.

Στην Ημαθία, ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες της Νάουσας προγραμματίζουν αύριο Σάββατο μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη της Νάουσας, η οποία θα καταλήξει στο δημαρχείο, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον κόμβο Γυψοχωρίου.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Στην Κατερίνη, οι αγρότες συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στην «Ελιά», ενώ στη Φλώρινα στον κόμβο Αντιγόνου Αμυνταίου.

Στην Καστοριά, τη Δευτέρα 4/2, στις 11 π.μ., προγραμματίζεται συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγγιορίδου.

Στη Φθιώτιδα, οι αγρότες της περιοχής παραμένουν στον κόμβο της Πελασγίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Στην Πρέβεζα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, έχουν στήσει το δικό τους μπλόκο στον Λούρο.

Σε στήσιμο μπλόκου προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Το μπλόκο θα στηθεί στις 11.30 π.μ. στο Χαλίκι, παραπλεύρως της Ιονίας Οδού, στη θέση Μπάγια, ανάμεσα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Η μετάβαση στο σημείο θα γίνει με μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων, η οποία θα ξεκινήσει από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων που ορίστηκαν στις 10.30 π.μ. στο Αγγελόκαστρο και στον κόμβο της Συκιάς.

Επίσης, αύριο, Σάββατο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου - Βόνιτσας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου, στις 12 μ., με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στις 10.30 π.μ. στον κόμβο «Βρυσούλας» στη Βόνιτσα και από εκεί συντεταγμένα θα ξεκινήσουν για τα διόδια.

Στην περιοχή Σταυροδρόμι επί της Εθνικής οδού Πατρών - Τρίπολης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής Ερυμάνθου.

Στην Ηλεία, αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, έχοντας παρατάξει τα οχήματά τους επί της Εθνικής οδού Πύργου - Πατρών. Για σήμερα Παρασκευή, προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο χώρο του μπλόκου.

Στο Αίγιο, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» πραγματοποιεί νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 5 μ.μ., στα «Βενζινάδικα» της Νέας Εθνικής οδού στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στον κόμβο του Σταθμού της Μεσσήνης έχουν συγκεντρώσει από την Κυριακή τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, έπειτα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, ενώ μπλόκο έχει στηθεί και στο Χανδρινό Πυλίας Μεσσηνίας από τον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο. Σήμερα, στις 10 π.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης πραγματοποιεί κινητοποίηση στην Καλαμάτα, ενώ ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνουν από κοινού οι Αγροτικοί Σύλλογοι Χανδρινού και Μεσσήνης τη Δευτέρα 4/2, στην Περιφερειακή Διοίκηση στην Καλαμάτα.

Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι - μέλη της παραμένουν στο χώρο του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, στην ΕΟ Χανίων - Ηρακλείου, όπου καθημερινή είναι η παρουσία εκπροσώπων μαζικών φορέων που εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Την Κυριακή 3/2, στις 12 μ., οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού καλούνται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μπλόκο για αποκλεισμό της Εθνικής οδού, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στο Ηράκλειο, το μπλόκο των αγροτών παραμένει στον κόμβο Πραιτωρίων, ενώ σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών - Αστερουσίων, στις 2.30 μ.μ. Επίσης, την Κυριακή 3/2 στις 12 το μεσημέρι το μπλόκο θα επισκεφτούν εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του νομού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Στο Ρέθυμνο, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Πλατάνου - Μελάμπων και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου έχουν προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., νέα συγκέντρωση στις Μάντρες Αμαρίου.

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου προγραμματίζει Γενική Συνέλευση και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού «να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παλλεσβιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Η κυβέρνηση παρουσιάζεται σαν «φίλος» ενώ υπηρετεί τους εκμεταλλευτές μας

Σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος, από τη μια, εμφανίζεται να καλεί σε διάλογο και, από τη άλλη, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει τα εξής:

«Το ρόλο του διπρόσωπου Ιανού παίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτης.

Με το ένα του πρόσωπο παρουσιάζεται σαν "φίλος και υποστηρικτής" των αγωνιζόμενων αγροτών, καλώντας μας σε διάλογο. Και με το άλλο, ως εκφραστής των μνημονίων και τοποτηρητής των δανειστών, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει αγροτικά προβλήματα, γιατί δεν το επιτρέπουν τα "δημοσιονομικά δεδομένα" και η υποχρέωση για "ματωμένα πλεονάσματα".

Ο κ. Αραχωβίτης και η κυβέρνηση δεν βρίσκονται από τη δική μας μεριά, όπως υποκριτικά λέει. Απέναντί μας στέκονται. Μαζί με όλους όσοι ψήφισαν τα μνημόνια που μας λιάνισαν. Η πολιτική που υπηρετεί ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρική και όχι φιλική προς τους αγρότες. Το δείχνουν με τις πράξεις τους.

Τους εκμεταλλευτές μας εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, προσφέρει 1,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για φτηνό πετρέλαιο στους εφοπλιστές, στους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών, στους μεγαλοξενοδόχους, στους μεγαλοκλινικάρχες, αλλά ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο των αγροτών που το πληρώνουμε μέχρι και 1,40 ευρώ το λίτρο.

Για το βαμβάκι, λέει ότι δεν θα ισχύσουν από του χρόνου οι "ανοιχτές" τιμές, χωρίς όμως να το συνδέει με τη θέσπιση κατώτερης εγγυημένης τιμής και δίχως να παίρνει μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν - και συνεχίζουν να χάνουν, μιας και η παράδοση του προϊόντος δεν έχει τελειώσει - οι βαμβακοπαραγωγοί λόγω της πολύ χαμηλής τιμής που επέβαλαν οι εκκοκκιστές.

Και, βεβαίως, ο κ. υπουργός συνεχίζει να εκτοξεύει ψεύδη, με στόχο να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει τον αγώνα μας.

Ενα από τα ψέματα που επαναλαμβάνει είναι ότι στη συνάντηση, που είχαμε ως Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μαζί του τον περασμένο Δεκέμβρη, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας, γι' αυτό τότε δεν προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις και έκτοτε αλλάξαμε το πλαίσιο αιτημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα από τα αιτήματά μας δεν ικανοποιήθηκε σε κείνη τη συνάντηση - το είπαμε καθαρά βγαίνοντας από την πόρτα του υπουργείου - κι αμέσως προχωρήσαμε σε κατά τόπους κινητοποιήσεις (μάλιστα, στήθηκε και μπλόκο με τρακτέρ στην Ε-65), δηλώνοντας πως θα τις κλιμακώσουμε με το στήσιμο μπλόκων σ' όλη τη χώρα. Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα. Και, φυσικά, δεν αλλάξαμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας, παραμένει το ίδιο. Μια προσθήκη που έγινε αφορά στο αίτημα για αποδέσμευση των ασφαλιστικών εισφορών μας στον ΕΦΚΑ από το κατώτατο ημερομίσθιο, διότι μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού η εισφορά μας αυξάνεται κατά 20 και πλέον ευρώ το μήνα. Και με την ευκαιρία, δηλώνουμε ότι ως οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς τασσόμαστε υπέρ μιας πολύ μεγαλύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται ούτε οι αγρότες, ούτε οι εργάτες, ούτε τα άλλα λαϊκά στρώματα να πέσουν στη λούμπα του "κοινωνικού αυτοματισμού" που η ίδια θέλει να μας σπρώξει.

Προκλητικός είναι ο κ. υπουργός και όταν δηλώνει - και μάλιστα δυο φορές απανωτά - πως η κυβέρνηση δεν θέλει "αγροτοδικεία" για τη συνδικαλιστική δράση των αγροτών, επιχειρώντας να φορτώσει την αποκλειστική ευθύνη, για την πρωτοφανούς μεθόδευσης δικαστική δίωξη σε βάρος στελεχών του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία, στον «υπερβάλλοντα ζήλο» μιας εισαγγελέα της Λάρισας.

Αν η κυβέρνηση ήταν πράγματι κατά των "αγροτοδικείων" θα είχε φροντίσει στα 4 χρόνια της θητείας της να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην επιτρέπεται στον οιονδήποτε εισαγγελέα να ενεργεί κατ' αυτόν τον τρόπο σε βάρος αγωνιζόμενων για το δίκιο και την επιβίωσή τους αγροτών. Τα άλλα, περί "θεσμικής κυβερνητικής αδυναμίας να επέμβει σε κινήσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης", φαντάζουν υποκριτικά και τ' ακούμε βερεσέ.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν κι άλλο τα μπλόκα, ώστε, έχοντας ως όπλο μας και τη λαϊκή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη, να δυναμώσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., στη Νίκαια τη Λάρισας, θα οργανώσουμε πανελλαδική σύσκεψη, στην οποία θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δυναμώνει το κύμα καταδίκης των απαράδεκτων διώξεων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικάτων και φορέων για τις απαράδεκτες διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών, που με ευθύνη της κυβέρνησης προωθήθηκαν με διαδικασίες εξπρές.

Τις πρωτοφανείς διώξεις ενάντια σε αγωνιζόμενους αγρότες και σε συνδικαλιστικά στελέχη τους που καλούνται να δικαστούν χωρίς καν να απολογηθούν, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία - μέλη της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να καταδικάσουν τη νέα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, όπως και την καταδίκη των διώξεων, εκφράζουν επίσης με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αγρινίου, Σάμου, Πειραιά, Ζακύνθου, Νάουσας και Λέσβου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας, καθώς και το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Ηρακλείου και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που καλούν και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 3/2 στο μπλόκο των Πραιτωρίων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Τις διώξεις στελεχών Αγροτικών Συλλόγων, με την κατηγορία της υποκίνησης αγροτών για να συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα ενώνει τη φωνή του με τους αγρότες και τις αγρότισσες για να δώσουμε μαζί την απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) χαιρετίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που «με τα συλλαλητήρια και τα αγροτικά της μπλόκα σε όλη την Ελλάδα διεκδικεί τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που της δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύει τους μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές και το κεφάλαιο γενικότερα όπως και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που είναι στην ίδια ρότα».

Ταυτόχρονα, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιδραστικό, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει διώκοντας - προκαταβολικά μάλιστα! - τους εκπροσώπους των αγροτών, ηγετικά στελέχη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων που μετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους μικρομεσαίους αγρότες. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, τώρα, τις διώξεις των μικρομεσαίων αγροτών και κάθε άλλη κρατική κατασταλτική ενέργεια σε βάρος τους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

  • Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει τις διώξεις και καλεί τους φορείς και τον λαό της Φθιώτιδας να συμπαρασταθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο στους αγρότες του νομού και στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Πελασγίας.
Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ενάντια στην καταστολή και τις διώξεις σε βάρος τους, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«ΜΑΤ, καταστολή, διώξεις: Απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα και δίκες φαστ - τρακ για αγωνιστές αγρότες ως "ηθικών αυτουργών" για την κατάληψη οδοστρώματος από τα τρακτέρ για τα μπλόκα τους. Η τρομοκράτηση του λαού δεν θα περάσει.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν να παραμείνουν στο χωράφι τους ενάντια στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Διεκδικούν κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλουν η ΚΑΠ της ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εναντιώνονται στις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις. Παλεύουν για μείωση του κόστους παραγωγής, που, μαζί με τις χαμηλές τιμές των εμποροβιομηχάνων, οδηγεί την αγροτιά σε αδιέξοδο. Για αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και αρδευτικό νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Για άμεση ανακούφισή τους με αποζημιώσεις στους πληγέντες, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές, αύξηση ακατάσχετου ορίου και καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και χωραφιού.

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για να μην περάσουν το ξεκλήρισμά της και η καταστολή».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ