ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη γραμμή εκκίνησης με ψηλά τον πήχη

Με επίσκεψη της ΚΟ Αττικής στα Αμπελάκια και στα Αγραφα ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των βραβείων από την περσινή άμιλλα

Στα Αμπελάκια Λάρισας και στα Αγραφα βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι πενήντα πρωτοπόροι κομμουνιστές από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην άμιλλα της περσινής Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, υπερκαλύπτοντας το πλάνο της που έφτασε στο 165,5%. Η επίσκεψή τους εντάσσεται στα πλαίσια της υλοποίησης των βραβείων της άμιλλας, με την παρουσία των πρωτοπόρων Οργανώσεων σε τόπους που την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ αποτέλεσαν πεδία ταξικών συγκρούσεων. Το Σάββατο το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής επισκέφτηκε το «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49» και την Κυριακή βρέθηκε στα «λημέρια» του Χαρίλαου Φλωράκη. Στο Παλιοζογλώπι, όπου επισκέφτηκε τον τάφο του, στον Αη - Λια, το «Μουσείο Χ. Φλωράκη», όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι του και στη συνέχεια στη Ραχούλα.

Τα βραβεία της περσινής άμιλλας μοιράστηκαν οι Κομματικές Οργανώσεις Πελοποννήσου (1η), Αττικής (2η) και Θεσσαλονίκης (3η). Η πρώτη και η τρίτη Οργάνωση είχαν επισκεφτεί το Γράμμο και το Βίτσι το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοέμβρη, ενώ σε ειδική εκδήλωση στη Φλώρινα, η Οργάνωση της Πελοποννήσου παρέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη σημαία του Κόμματος. Η επίσκεψη σε τόπους όπου γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της ταξικής πάλης στη χώρα μας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και τιμή για τις πρωτοπόρες Οργανώσεις και αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει και της νέας Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ που ξεκινά σήμερα. Ταυτόχρονα, έρχεται να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών για την εκπλήρωση των σύνθετων πολιτικών καθηκόντων που θέτει το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ξεκινάει σήμερα η οικονομική εξόρμηση

Σήμερα Τρίτη 1η του Δεκέμβρη ξεκινάει και τυπικά η Οικονομική Εξόρμηση που έχει προκηρύξει το ΚΚΕ για τους μήνες Δεκέμβρη - Γενάρη. Εχοντας ήδη διανύσει μια περίοδο έντονης προετοιμασίας, οι Κομματικές Οργανώσεις δίνουν τη μάχη ώστε στο τέλος της σημερινής ημέρας να έχει επιτευχθεί ο στόχος κάλυψης του 25% του πανελλαδικού πλάνου που έχει καθορίσει η ΚΕ του ΚΚΕ. Τις προηγούμενες μέρες συνεδρίασαν οι Κομματικές Οργανώσεις, συζήτησαν τα πλάνα τους, σχεδίασαν το πλατύ άνοιγμα που απαιτείται για την υπερκάλυψή τους. Κουβέντιασαν για την πολύτιμη πείρα που συγκεντρώνει το Κόμμα από κάθε Οικονομική Εξόρμηση, από την επαφή με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, από τη συμμετοχή στην οικονομική δουλειά πολλών ακόμα φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ. Εγινε συζήτηση σε βάθος για τις αδυναμίες και δυσκολίες που εντοπίστηκαν σε προηγούμενες εξορμήσεις και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και καθοδηγητική ευθύνη, ώστε κάθε Κομματική Οργάνωση να πετύχει φέτος την υπερκάλυψη του πλάνου της. Σε καθοριστικής σημασίας ζήτημα αναδεικνύεται ακόμα η ικανότητα του Κόμματος να συνδυάσει την Οικονομική Εξόρμηση με τα συνολικότερα πολιτικά καθήκοντα αυτής της περιόδου και η επιτυχία της να δώσει απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να σπιλώσουν το ΚΚΕ και να ανακόψουν την επιρροή του στα λαϊκά στρώματα, αναπαράγοντας την κατασκευασμένη από το κεφάλαιο και τα κόμματά του προπαγάνδα και τις αθλιότητες για τα οικονομικά του Κόμματος.

Αυξημένες απαιτήσεις και νέα καθήκοντα

Επίσκεψη των πρωτοπόρων κομμουνιστών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο «Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49»

Τους συντρόφους από την Οργάνωση της Αττικής υποδέχτηκε στα Αμπελάκια με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ (στην ένθετη φωτ.)
Τους συντρόφους από την Οργάνωση της Αττικής υποδέχτηκε στα Αμπελάκια με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ (στην ένθετη φωτ.)
Στο «Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49» καλωσόρισε το Σάββατο τους πρωτοπόρους αγωνιστές, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. Το Μουσείο, για τη λειτουργία και τους σκοπούς του οποίου μίλησε ο Ν. Ζιαβλάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, λειτουργεί με ευθύνη της ΚΟ Θεσσαλίας και είναι δωρεά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Θανάση Χαμαϊδή. Του κομμουνιστή, που το 1941 του ανατέθηκε το καθήκον, μαζί με άλλους συντρόφους, της λειτουργίας τυπογραφείου, όπου εκδίδονταν πολυγραφημένες εφημερίδες, δελτία ειδήσεων και πολλά υλικά, τα οποία διακινούνταν στην περιοχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οργάνωση της αντίστασης του θεσσαλικού λαού.

Ο Θανάσης Χαϊμαδής, ή Δαυλός, δεν ήταν απλώς ένας αγωνιστής του ΚΚΕ, αλλά και ένας μαχητής που συνέβαλε στη διαφώτιση του κόσμου και αποτελεί σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς. Κι όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ «μπροστά στο μέγεθος τέτοιων πράξεων απλών αγωνιστών του λαού μας, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να υποσχεθούμε, όλοι μαζί σα συλλογικότητα και ο καθένας μέσα μας, ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, αντίθετα έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο να μην υστερήσουμε, αλλά ν' αποδειχθούμε ακόμη περισσότερο ήρωες, ακόμη περισσότερο ικανοί απ' αυτή τη γενιά που πέρασε, που δε ζει τώρα και τη συναντάμε στη μνήμη, στα βιβλία, στα Μουσεία».

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο Π. Σπήλιος, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ο Αγ. Παπαστεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του «Μουσείου Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49», αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ κ.ά.

Μεγαλύτερες ευθύνες

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο Μ. Αλεξίου, μέλος της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες ευθύνες που επωμίζεται η Οργάνωση, λόγω και της επιβράβευσής της για τη δεύτερη θέση στην περσινή Οικονομική Εξόρμηση.

Για τις ευθύνες αυτές, μίλησαν στον «Ριζοσπάστη», πρωτοπόροι σύντροφοι της ΚΟ. Η Γιούλη Αγγελοπούλου, από την ΚΟΒ Λυκότρυπας είπε: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν σε περισσότερους εργαζόμενους, νεολαίους, σε πλατιές μάζες του λαού, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί τους για την πρόταση του Κόμματος και, ταυτόχρονα, να τους ζητήσουμε να μας ενισχύσουν και οικονομικά. Η οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ είναι μια πολιτική πράξη. Ξέρουμε, δε, ότι και αυτή η οικονομική εξόρμηση θα δοθεί σε δύσκολες συνθήκες, μέσα σε έναν οξύ αντικομμουνισμό και πρέπει να δώσουμε με την επιτυχία της την πρέπουσα απάντηση».

Ο Ν. Δάρδαλης, από την ΚΟΒ εκπαιδευτικών τόνισε: «Επωμιζόμαστε την ευθύνη να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά μέσα στο λαό. Το Κόμμα μας στηρίζεται στο λαό και όχι στο μεγάλο κεφάλαιο όπως τ' άλλα κόμματα. Η άμιλλα μας δίνει τη δύναμη να πορευτούμε σ' αυτήν την κατεύθυνση».

Από την ξενάγηση του Μουσείο
Από την ξενάγηση του Μουσείο
Η Ζέτα Καραμπέρη από την ΚΟΒ ιδιωτικών υπαλλήλων υπογράμμισε: « Η άμιλλα εκτός από το ότι μας δίνει ώθηση και ενθουσιασμό για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, έχει διαπαιδαγωγητικό ρόλο, γιατί μαθαίνει τους κομμουνιστές πώς να θέτουν τους στόχους και να τους παλεύουν συλλογικά. Κυρίως, τους πολιτικούς στόχους, σε μια περίοδο μάλιστα που χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οπότε τα καθήκοντά μας είναι αυξημένα και πρέπει ν' ανταποκριθούμε».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις

Εκδηλώσεις για ενδιαφέρουσες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις

Οι παρουσιάσεις βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» συνεχίζονται τις επόμενες μέρες από τις Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Αύριο Τετάρτη 2/12

-- Στις 6.30 μ.μ., στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), η Αχτίδα Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ οργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο αντικομμουνισμός χτες και σήμερα». Θα μιλήσει ο Φάνης Παρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας (οδός Ματζαγριωτάκη), η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών της ΚΟΑ διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας». Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τετάρτη 9/12

-- Στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης), η Αχτίδα Βορειοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής και μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πέμπτη 10/12

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Μεταφορών της ΚΟΑ διοργανώσει παρουσίαση του βιβλίου «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κυριακή 13/12

-- Στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, οι Κομματικές Οργανώσεις Πετρούπολης διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Ι. Β. Στάλιν «Η δεξιά παρέκκλιση στο ΚΚ(Μπ)». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου, οι Κομματικές Οργανώσεις του Ιλίου παρουσιάζουν το βιβλίο του Ι. Β. Στάλιν «Η δεξιά παρέκκλιση στο ΚΚ(Μπ)». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟΑ.

-- Στις 6 μ.μ., στα γραφεία του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Μαρούσι (Μιλτιάδου 4), οι Κομματικές Οργανώσεις Αμαρουσίου διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τρίτη 15/12

-- Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

Σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος «Η Κομμουνιστική Διεθνής 1919-1943». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος). Το λεύκωμα θα παρουσιάσει ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Μαΐλη «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας» διοργανώνουν οι ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Στο Ηράκλειο, την εκδήλωση οργανώνουν οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του θεατρικού σταθμού Ηρακλείου.

-- Στο Ρέθυμνο την εκδήλωση οργανώνει η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, στις 2.30 μ.μ., στην αίθουσα ΙΚ του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

-- Στα Χανιά την εκδήλωση οργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στο αγνάντιο του σύντροφου Χαρίλαου

Στον Αϊ-Λια ανηφόρισε το πρωί της Κυριακής η αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής

Στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη
Στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη
Την Κυριακή το πρωί, οι πρωτοπόροι κομμουνιστές της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ανέβηκαν ψηλά στο ξέφωτο του Αϊ-Λια, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, στα «λημέρια» του κομμουνιστή - λαϊκού ηγέτη Χαρίλαου Φλωράκη. Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας, κοντοστάθηκαν στον τάφο του «καπετάν - Γιώτη», όπου αναγράφεται «Οι ζευγάδες φεύγουν, μα η σπορά μένει...». Και η υπόσχεση που έδωσαν ήταν ότι ο αγώνας για το σοσιαλισμό, με τα οράματα και τα ιδανικά του οποίου ταυτίστηκε η ζωή τους, θα συνεχιστεί.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το «Μουσείο Χ. Φλωράκη», όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι του, και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στους δύο ορόφους του, έχουν τοποθετηθεί πολλά υλικά από τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ηγέτη, αλλά και γενικότερα από την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας. Επόμενος σταθμός ήταν η Ραχούλα. Εκεί ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας Χαρίλαου Φλωράκη, ενώ τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιτάμου. Με διαδρομή μέσα από τις πυκνοδασωμένες πλαγιές του Ιτάμου και το γύρο της λίμνης, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην περιοχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΤΟΣ
Το ΚΚΕ στηρίζεται στο λαό

Από το σύντομο χαιρετισμό του μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ στα Αμπελάκια

Αναφερόμενος στη σημασία της άμιλλας για τη δράση των κομμουνιστών και των Κομματικών Οργανώσεων, ο Γ. Χώτος τόνισε:

«Η υπερκάλυψη των πλάνων της οικονομικής εξόρμησης, το βραβείο της οποίας απονέμουμε σήμερα είναι ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο όλων των φερέφωνων του κεφαλαίου και ταυτόχρονα τους επιστρέφει τη βρωμιά και τη λάσπη που επιχείρησαν να ρίξουν στο Κόμμα με την ολομέτωπη αντικομμουνιστική επίθεσή τους.

Επίθεση που έχει στόχο να μειώσει το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσει με τη σαπίλα και τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα, στοχεύει στη διαστρέβλωση και συκοφάντηση της στρατηγικής του. Ομως δε θα τους περάσει! Το Κόμμα απευθύνεται στο λαό με το σύνθημα της κεντρικής αφίσας "το ΚΚΕ στηρίζεται σε σένα" όπως το κάνει 91 χρόνια τώρα.

Ετσι που να γίνεται συνείδηση ότι το ΚΚΕ, όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν, με μοναδική πηγή εσόδων τη συνδρομή των κομματικών μελών και τις ενισχύσεις των φίλων του θα στέκεται όρθιο πάντα στην πρώτη γραμμή. Δε θα περιορίσει την πολιτική του δράση, θα αντιμετωπίζει με επιτυχία τις λειτουργικές του ανάγκες, την έκδοση του "Ρ" και των άλλων κομματικών εντύπων.

Θα προχωρήσει στην ανέγερση του κτιρίου του ιστορικού αρχείου, όπου θα στεγασθεί η 90χρονη Ιστορία του Κόμματος και του κινήματος.

Θα προχωρήσει εδώ στη Φλώρινα στην κατασκευή μνημείου αντάξιου όχι μόνο της θυσίας των 850 παλικαριών της μάχης της Φλώρινας αλλά όλων των ηρωικών νεκρών της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ.

Ετσι θα δοθεί μια αποστομωτική απάντηση στη χυδαία επίθεση που δέχεται το Κόμμα για τα οικονομικά του».

Βάζουμε θεμέλια για το αύριο

Οσον αφορά στη νέα Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ο Γ. Χώτος σημείωσε ότι ο υψηλός στόχος της δεν είναι αποσπασμένος από το συνολικό προγραμματισμό του Κόμματος αυτήν την περίοδο και επεσήμανε: «Την Τρίτη, 1η μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τον πρώτο στόχο που είναι η κάλυψη του 25% του πανελλαδικού πλάνου.

Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών, γιατί παλεύουμε σε συνθήκες δύσκολες και με αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.

Ομως, ο δρόμος που χαράζουμε είναι σωστός, τα βήματα μπορεί να είναι μικρά - αλλά είναι σταθερά - ο ταξικός μας αντίπαλος δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία και το φόβο του.

Αυτό που κάνουμε εμείς οι κομμουνιστές σήμερα είναι ένας μεγάλος θεμέλιος λίθος για το αύριο.

Και να είμαστε βέβαιοι ότι αν εμείς ανταποκριθούμε, με μαχητικότητα και με ικανότητα, με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια, σαν αυτή που έκαναν οι προηγούμενοι θα συμβάλουμε στο να γκρεμιστεί αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ