ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με αισιοδοξία και ενθουσιασμό από την πρώτη μέρα

Ξεκινάει σήμερα η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ξεκινάει σήμερα η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη και όλα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βρίσκονται «στο πόδι» για την επιτυχία της. Με μεγάλη αισιοδοξία, η οποία πηγάζει από τους στέρεους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που βασίζεται στο αυξανόμενο κύρος του Κόμματος στο λαό, αλλά και στην ίδια την πείρα των οργανώσεων, τα κομματικά και κνίτικα μέλη έχουν μπει στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις. Εχουν ήδη απευθυνθεί σε φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, τους έχουν προμηθεύσει με κουπόνια, προσκαλώντας τους να δώσουν και αυτοί τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, να συμβάλλουν στο πλατύτερο άνοιγμα του ΚΚΕ. Οι πρώτες εξορμήσεις στα σπίτια και τις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς έχουν ήδη ξεκινήσει. Αλλωστε, οι συζητήσεις με το λαό, με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για το συμφέρον από την πολιτική και οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ βρίσκονται μόνιμα στην «ημερήσια διάταξη».

Ο λαός γνωρίζει ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να μπλοκάρει τις αντιδραστικές πολιτικές, να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή κατρακύλα, να υπερασπίσει και να διεκδικήσει τα λαϊκά δικαιώματα. ΚΚΕ ισχυροποιημένο - πολιτικά και οικονομικά - μπορεί από καλύτερους όρους να αντεπεξέλθει στα πολιτικά του καθήκοντα. Αυξημένα πολιτικά καθήκοντα που, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, της εντεινόμενης επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων του, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού. Και η Οικονομική Εξόρμηση είναι μια συνδυασμένη πολιτική μάχη, που δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ εφοδιασμένα με τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξοπλισμένα με τα καλέσματα του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη.

Τα πλάνα που έχουν καταρτίσει οι Κομματικές Οργανώσεις είναι κατά πολύ αυξημένα, σε σχέση με προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, ακόμα και κατά 80%, όπως για παράδειγμα το πλάνο της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αντίστοιχα, η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας έχει αυξήσει το πλάνο της κατά 50%, ενώ όλες οι Κομματικές Οργανώσεις έχουν βάλει φιλόδοξους στόχους.

Οι αυξημένες απαιτήσεις, αντανακλούν τις ανεβασμένες οικονομικές ανάγκες του ΚΚΕ και βασίζονται στην πείρα των Οργανώσεων από προηγούμενες οικονομικές μάχες. Μια πείρα που αξιοποιείται ήδη στην κατάρτιση του σχεδίου των Οργανώσεων και πολλαπλασιάζει την αισιοδοξία για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Τα πλάνα στις Οργανώσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι ΚΟ έχουν συζητήσει τους στόχους και έχουν προχωρήσει στο δικό τους καταμερισμό, ανεβάζοντας πολλές φορές το αρχικό πλάνο με βάση την εμπειρία τους. Το πλήθος των ανθρώπων του μόχθου που τα προηγούμενα χρόνια, σε πολιτικές μάχες ήταν στο πλευρό του ΚΚΕ, εντάσσεται στη μάχη της Εξόρμησης αυξάνοντας και έτσι το πλάνο των ΚΟ.

Ο στόχος όλων των ΚΟ είναι να κάνουν μια καλή αρχή από την πρώτη κιόλας μέρα. Να είναι η πρώτη μέρα μήνυμα αισιοδοξίας για την υπερκάλυψη του πλάνου, το ισχυρότερο ορμητικό σύνθημα προκειμένου να φτάσει το κουπόνι ακόμα πιο πλατιά. Το «μπάσιμο» των Οργανώσεων σε αυτή τη μάχη να στεφτεί με επιτυχία, να μετρηθεί σε αυτό η συμβολή όλων των μελών του ΚΚΕ, των φίλων, των οπαδών και των ΚΝιτών.

Τα κομματικά και κνίτικα μέλη, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας, την οικονομική δυσπραγία και τις αυξημένες ανάγκες του λαού, καθορίζουν το σχέδιο δράσης τους λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει να απευθυνθούν πολύ ευρύτερα. Ο στόχος, να ενισχυθεί το ΚΚΕ οικονομικά από εκείνους που έχουν συμφέρον να το ενισχύσουν, περνάει από την πλατιά εξόρμηση. Μια πλατιά εξόρμηση που θα μεταφραστεί σε λίγα χρήματα από πολλούς εργαζόμενους, σε μικρή ποσοτικά συμβολή μεγάλου πλήθους εργαζομένων.

Μήνυμα της ΚΕ του ΑΚΕΛ στην ΚΕ του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ απέστειλε στη Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ το παρακάτω μήνυμα:

«Κεντρική Επιτροπή

Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου η ΚΕ του ΑΚΕΛ απευθύνει στο ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μέσω του στον ελληνικό λαό θερμά συγχαρητήρια. Το Επος του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης είναι από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπήρξε ο βασικότερος εμπνευστής, οργανωτής και καθοδηγητής της Εθνικής Αντίστασης. Αυτή είναι μια ιστορική αλήθεια που πρέπει να λέγεται και καμιά παραχάραξη δεν μπορεί να παραποιήσει.

Τα ιδανικά του Σαράντα και της Εθνικής Αντίστασης εμπνέουν σήμερα τον κυπριακό λαό στο δικό του αγώνα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και ειρηνική επανένωση της Κύπρου.

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ εύχεται στον ελληνικό λαό ειρήνη, ασφάλεια, ευημερία και πρόοδο. Εκφράζουμε επίσης θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δικαίωση.

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ»

Εκδήλωση της ΤΟ Υπηρεσιών της ΚΝΕ

Εκδήλωση με θέμα «Η ιστορία του εργατικού κινήματος και οι αξίες της εργατικής τάξης - της τάξης μας -, Πηγή γνώσης - οδηγός δράσης», διοργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Επισιτισμού (Γλάδστωνος 3, στοά Φέτση, 7 όροφος) η ΤΟ Υπηρεσιών της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Σήμερα η Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου, από την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η συνέντευξη πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 1η Νοέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (πρώην εκλογικό κέντρο) Θεμιστοκλέους 2 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ και τον «902», ραδιόφωνο και ΤV.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ