ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές για τη Χρυσή Αυγή

Με ανακοίνωσή της που μοιράζεται από χτες πλατιά στα σχολεία, η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Ξεβρωμίζουμε τα σχολεία μας από τη Χρυσή Αυγή! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή της με επιχειρηματικά συμφέροντα, με βρώμικους κύκλους, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα, η διαπλοκή της με τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής δεν είναι τυχαία γεγονότα. Ανάλογα έδρασαν όλες οι ναζιστικές - φασιστικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο. Οπως οι ναζιστές σφαγείς του Χίτλερ, όπως οι φασίστες δολοφόνοι του Μουσολίνι. Οι φασίστες χρυσαυγίτες οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στο λαό, στη νεολαία και τους αγώνες τους.

Οι σάπιες ναζιστικές ιδέες τους εκφράζονται με εγκληματικές ενέργειες. Γιατί έχουν ως θεωρία το ρατσισμό και καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Γιατί είναι αντικομμουνιστές, μισούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Γιατί υπερασπίζονται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει για νόμο το κέρδος όπως κι αν βγαίνει, που έχει για ιδανικό το "ο θάνατός σου η ζωή μου".

Γιατί έχουν σαν πρότυπα τον Χίτλερ και τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς.

Επιτίθενται σε εργάτες, μετανάστες και Ελληνες, γιατί υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους, ενώ την ίδια ώρα εκμεταλλεύονταν και οι ίδιοι μετανάστες. Γιατί είναι το ακραίο πρόσωπο του βάρβαρου και σάπιου συστήματος. Είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών που τα αμολάνε και τα μαζεύουν καταπώς τους βολεύει. Το ότι τους φόρεσαν "βραχιολάκια" δεν φέρνει πίσω τη ζωή του Παύλου. Το αστικό κράτος έδειξε για χρόνια ανοχή σ' αυτή τη φασιστική συμμορία. Σίγουρα πρέπει τώρα να διωχτούν ως εγκληματίες, όμως τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ»

Σκέψου: Τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν.

Για ποιους έστηναν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί; Για βιομήχανους.

Για ποιους έστηναν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα; Για μεγαλοεργολάβους. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι.

Για ποιους ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή; Για τους εφοπλιστές που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά. Ενώ έφτιαχναν συσσίτια, για να ξεπλένουν τις βρωμιές τους και να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Σκέψου: Είναι επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης η ταύτιση του θύτη με το θύμα. Η ανιστόρητη ταύτιση ενός καθεστώτος του καπιταλισμού - του φασισμού - με το σοσιαλισμό, δηλαδή με την κοινωνία της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που με τεράστιες θυσίες τσάκισε τις ορδές του Χίτλερ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης παίρνουν μέχρι και σύνταξη μέλη των δολοφόνων ναζιστών Eς Eς. Η θεωρία των άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση θολώνει την ουσία και βολεύει τη Χρυσή Αυγή.

Σκέψου: Τι θα πει η φράση - καραμέλα "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται"; Ετσι αθωώνεται η κρατική, εργοδοτική και φασιστική βία και μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον καθημερινό αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι, μαθητές, σπουδαστές! Ονομάζουν "βία" ακόμα και τη δράση για να απομονωθούν οι φασίστες φονιάδες της Χρυσής Αυγής, αφήνοντάς της χώρο. Οι εκμεταλλευτές του λαού για να υπερασπιστούν την εξουσία και τα κέρδη τους θέλουν να μην παλεύεις, να μην οργανώνεσαι, να μη διεκδικείς συλλογικά τις σύγχρονες ανάγκες σου. Ονομάζουν "βία" την οργανωμένη πάλη για τη ζωή και το μέλλον σου, γιατί τους χαλάει τη σούπα.

Το σύστημα που τους γέννησε, το αυγό που γεννάει το ναζιστικό φίδι, είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους βρίσκεται η λύση στα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά. Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι κοινωνικές επαναστάσεις θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο.

Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει».


Αγωνιστικές διεργασίες στους μαθητές

Με αιχμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και την Παιδεία που έχουν ανάγκη

Αντιφασιστικά γκράφιτι στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη
Αντιφασιστικά γκράφιτι στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη
Πρωτοβουλίες αποκάλυψης του χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής παίρνουν από την προηγούμενη βδομάδα οι μαθητές σε πολλά σχολεία της χώρας και κινητοποιούνται με διάφορους τρόπους δηλώνοντας «έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του 7ου και 8ου ΕΠΑΛ «Ευκλείδης» στη Θεσσαλονίκη έκαναν Γενικές Συνελεύσεις και έβγαλαν ψήφισμα καταγγελίας της φασιστικής οργάνωσης, συμμετείχαν στην αντιφασιστική συναυλία της περασμένης Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη έκαναν πορεία γύρω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη Χρυσή Αυγή και κατέληξαν στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπου απαίτησαν δωρεάν μετακινήσεις για τους μαθητές και διαγραφή των προστίμων σε όσους μαθητές είχαν πρόστιμο. Την Παρασκευή «διακόσμησαν» το προαύλιο του σχολείου με αντιφασιστικά συνθήματα, όπως «Σκοτώσανε τον Παύλο τα φασισταριά, μέσα στα σχολειά μας δεν έχουνε δουλειά».

Αντίστοιχα δυναμική κινητοποίηση έκαναν την Παρασκευή οι μαθητές της Αρτας, μετά από απόφαση της συντονιστικής συνέλευσης των σχολείων της πόλης. Συμμετείχαν μαθητές από το 1ο, 2ο και 4ο ΓΕΛ, τα αντίστοιχα Γυμνάσια και τα ΕΠΑΛ. Ξεκίνησαν από την πλατεία Κιλκίς, πέρασαν από το 3ο ΓΕΛ και κατέληξαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έκαναν συμβολική κατάληψη.

Ξεσηκώνονται για την Παιδεία των αναγκών τους στο Πέραμα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Γιάννενα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Γιάννενα
Χτες το πρωί οι μαθητές από τα δύο Λύκεια του Περάματος και γονείς, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Γονέων Περάματος, έκαναν μαζική και μαχητική διαδήλωση στην πόλη διεκδικώντας «Δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Οχι στο νέο νόμο» όπως ανέγραφε το πανό τους, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά τους στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αναγράφοντας σε άλλο πανό: «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Τα δύο Λύκεια από την περασμένη βδομάδα βρίσκονται σε κατάληψη. Η χτεσινή κινητοποίηση κατέληξε στο Δημαρχείο.

Σε ανακοίνωση που έχουν εκδώσει τα δύο Λύκεια καλούν σε αγωνιστικό ξεσηκωμό συνολικά του Περάματος τονίζοντας: «Σας θέλουμε - τονίζεται - να μας στηρίξετε στον αγώνα που κάνουμε. Σας θέλουμε μπροστά και δίπλα μας. Εχουμε δικαίωμα στη μόρφωση. Μας θέλουν αγράμματους, σκυφτούς, φτηνούς. Δεν θα τους περάσει».

Σε άλλες πόλεις

Εντονες πιέσεις και απειλές ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις ασκούνται στα Γιάννενα. Η Ενωση Γονέων Ιωαννίνων, καταγγέλλει ότι ο εισαγγελέας κάλεσε τους διευθυντές και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων που είναι σε κατάληψη για να τους ανακοινώσει ότι οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώνουν εγγράφως για το πώς έγινε η κατάληψη και να δίνουν καταστάσεις με τα ονόματα των καταληψιών μαθητών. Παράλληλα οι διευθυντές των σχολείων όλες τις προηγούμενες μέρες δέχονται πιέσεις από τη διοίκηση της Εκπαίδευσης μέχρι και για συλλήψεις μαθητών! Η Ενωση Γονέων απαντά ότι: «Οι μαθητές παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και θα διαπαιδαγωγεί σωστά και όχι σχολείο αμορφωσιάς και καταστολής». Χτες, μαθητές από σχολεία της πόλης απάντησαν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους με μαζική κινητοποίηση που πέρασε από το Δημαρχείο, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατέληξε στη Νομαρχία. Επίσης, μαθητές από διάφορα Λύκεια της πόλης μαζεύτηκαν στο 2ο ΓΕΛ, συζήτησαν για κοινά αιτήματα και κοινές πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα και αποφάσισαν συνέχιση της κατάληψης μέχρι την Παρασκευή και νέα κινητοποίηση αύριο Τετάρτη.

Συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου έκαναν την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Οι μαθητές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη στάση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έγινε δεκτό ούτε να διαβιβαστούν τα αιτήματά τους και τους «συμβούλεψαν» να τα στείλουν σε... εκπαιδευτικό σάιτ..!

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγώνες των μαθητών έβγαλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ