ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Γενάρη 2019
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Σάββατο 5 Γενάρη το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό στις 5 το απόγευμα

Το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ελεύθερη είσοδο. Το φουαγιέ του Περισσού θα στολιστεί κατάλληλα και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους, μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παραστάσεων που προετοιμάζει η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια με θέμα την παγωμένη εποχή του έτος, τον χειμώνα! Ετσι, οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν με... μυστικά υλικά το δικό τους χιόνι, αλλά και διάφορες άλλες κατασκευές που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εποχή. Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων αναμένεται για ακόμη μια χρονιά να «κλέψουν» τα εργαστήρια πειραμάτων, αλλά και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής! Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχουν και απλά εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια, μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης» και τα παιδιά μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση θα ζήσουν τις περιπέτειες του Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας.

Στις 19.15 θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση «Ολα είναι μουσική» από το Θέατρο κούκλας της Ιρίνα Μπόικο. Μία φαντασμαγορική κουκλοθεατρική παράσταση, για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, κούκλες και θέατρο σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά. Τι ενώνει έναν οδηγό λεωφορείου, έναν μάγειρα, έναν ζωγράφο, μία δασκάλα, έναν οδοκαθαριστή κι έναν σκύλο; Ενας τυχαίος περαστικός σκέφτηκε πως αυτό που τους ενώνει είναι η επιθυμία για χαρά, η αναζήτηση της ευτυχίας! Κι επειδή, όπως έλεγε ένας διάσημος μουσικός, «στη ζωή μας, ό,τι κάνουμε είναι Μουσική!», τραγούδησε μία μελωδία που άλλαξε τη ζωή όλων! Μία χαρούμενη παράσταση, που ενώνει μικρούς και μεγάλους σε μια χαρούμενη παρέα, από την οποία όλοι βγαίνουν γελώντας και τραγουδώντας: «Ολα είναι Μουσική»!

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με πολύ χορό και τραγούδι στο καθιερωμένο πάρτι!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουμε μαζί απέναντι σε μια εχθρική πολιτική

  • Δήλωση του Νίκου Σοφιανού για τους μετανάστες στο δήμο της Αθήνας
  • Ζεστό κλίμα, δημιουργίες και δώρα για τα παιδιά

Μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά περίμενε το πρωί της Κυριακής 30/12 τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Χαρούμενες φατσούλες αντάμωσαν στη φιλόξενη αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος, σε ένα πρόγραμμα με δημιουργική απασχόληση, γιορτινές κατασκευές και μουσικοκινητικά παιχνίδια για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Με την καθοδήγηση παιδαγωγών της ΚΟΑ, τα παιδιά έφτιαξαν πανέμορφες ευχετήριες κάρτες και άλλα διακοσμητικά στολίδια, με πολύχρωμα χαρτόνια και ζωγραφιές, γεύτηκαν κεράσματα, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά και χυμούς και διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ δέχτηκαν και πολύ όμορφα δώρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, μέλη του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αθηναίων αντίστοιχα. Ο Ν. Σοφιανός έκανε και σχετική δήλωση για την πολιτική του δήμου απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες:

«Απευθύνουμε απ' αυτή τη ζεστή γιορτή για τα παιδιά, που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, ένα κάλεσμα αγώνα ώστε Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουμε μαζί απέναντι σε μια εχθρική πολιτική για το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Σ' αυτή την πόλη, στην Αθήνα, που οι μετανάστες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της, επιμένουμε για τον κοινό αγώνα, την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών. Για τα εργατικά - ασφαλιστικά, τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μεταναστών που ζουν στην πόλη και στις γειτονιές μας. Κόντρα σε μια προσπάθεια να βάλουν την ατζέντα τού "νόμος και τάξη" οι εκπρόσωποι και υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στη λογική που βαφτίζει τους συνανθρώπους μας "λαθραίους", εμείς διεκδικούμε μια πόλη όπου μαζί Ελληνες και μετανάστες στέκονται απέναντι σε μια δημοτική αρχή που μας φορτώνει και αυτή απ' τη μεριά της ασήκωτα βάρη.

Αυτές τις μέρες, Ελληνες και μετανάστες πρέπει να εκφράσουμε ακόμη πιο δυναμικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που εγκλωβίζει πάνω από 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Θεωρούμε απαράδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων σε διάφορες λεγόμενες καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο γκέτο του Ελαιώνα, όπου συνεχίζουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια να μένουν άνθρωποι στα κοντέινερ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους και να αντιμετωπίσουν, όσο μένουν στην Ελλάδα, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Νέα παρέμβαση στη ΔΕΗ για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος

Από την παρέμβαση στη ΔΕΗ
Από την παρέμβαση στη ΔΕΗ
Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 28 Δεκέμβρη στην Περιφερειακή Διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, συμμετείχε η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ζητώντας να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα λαϊκά σπίτια και να γίνουν άμεσα επανασυνδέσεις.

Η νέα αυτή παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελίες δημοτών ότι μέσα στις γιορτές η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα!

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε: «Βρισκόμαστε ξανά εδώ στη ΔΕΗ για τα αυτονόητα. Δηλαδή, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Υπάρχουν - σήμερα που μιλάμε - στην πόλη μας άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα μέσα στις γιορτές. Ηρθαμε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε, μέρες που είναι, να σταματήσει να υπάρχει αυτή η απανθρωπιά.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση να δώσει αυτή λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Οι άνθρωποι που τους κόβουν το ρεύμα, δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο να πληρώσουν έγκαιρα. Οι πολιτικές των μνημονίων που έφεραν ανεργία και το λαό σε αδιέξοδα είναι που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Να αναλάβει λοιπόν η κυβέρνηση την ευθύνη της».

Κάλαντα της ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη

Τα αγωνιστικά κάλαντα τραγούδησαν και φέτος στην Τσαριτσάνη Λάρισας μέλη της ΚΝΕ, εξορμώντας από σπίτι σε σπίτι, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα για τη νέα χρονιά και ταυτόχρονα συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ