ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
Σελ. /28
Αύριο στην Πάτρα

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. αύριο, Παρασκευή 2 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην πλ. Πίνδου.

Αλληλεγγύη από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Τη βάρβαρη επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα, καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο. Αρχικά η Ομάδα Εργασίας των διεθνών συναντήσεων, των 140 και πλέον Κομμουνιστικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο -- που απαρτίζεται από τα: Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό), Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας Τσεχίας -- εξέδωσε έκκληση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό για πολύμορφη δράση των λαϊκών κινημάτων σε όλες τις χώρες.

Με ανακοινώσεις και εκκλήσεις τους, στις εφημερίδες τους και στον ιστοτόπο στο Διαδίκτυο SOLIDNET (που έχουν μπει μέχρι στιγμής) δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταγγέλλουν την εγκληματική επιθετική πολιτική του Ισραήλ που στηρίζει ο διεθνής ιμπεριαλισμός. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα: Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής, Βραζιλιάνικο ΚΚ, Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού, Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS) Αλγερίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Εργατικό Κόμμα (EMEP) Τουρκίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου, Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιράκ.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Ραμάλα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μεταβαίνει στη Ραμάλα τη Δευτέρα 5 Γενάρη 2009, για να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο λαό της Παλαιστίνης, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη νέα δολοφονική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας μέλος του ΠΓ, ο βουλευτής Κώστας Καζάκος, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Τούσσας και ο Ηλίας Λέγγερης από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ