ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /40
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΕΥΠ: Τροπολογία με στόχο το λαϊκό κίνημα

Με την επαίσχυντη τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εντείνονται οι μηχανισμοί παρακολούθησης ενάντια στον εχθρό λαό.

Με τις διατάξεις της δίνεται η ευχέρεια στον πρωθυπουργό να διορίζει ακόμη και τον κηπουρό του ως διοικητή της ΕΥΠ.

Το πιο σημαντικό και ανησυχητικό όμως είναι οι ρυθμίσεις που μας γυρίζουν στην εποχή του πιο αισχρού αντικομμουνισμού. Με τον νέο νόμο ο διοικητής της ΕΥΠ μπορεί να συνυπογράφει μνημόνια συνεργασίας με υπουργεία, Περιφέρειες, δήμους, πανεπιστήμια και γενικά τους φορείς του δημόσιου τομέα. Προκλητικά νομιμοποιεί το χαφιεδισμό. Επίσης, να συγκροτεί μεικτές ομάδες εργασίας από πράκτορες της ΕΥΠ και υπαλλήλους των υπηρεσιών και πάνω απ' όλα να ορίζει και πράκτορες ως συνδέσμους - τοποτηρητές της ΕΥΠ σε κάθε φορέα.

Το λέμε καθαρά: Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές ανοιχτού χαφιεδισμού.

Η κυβέρνηση και το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, με όλα αυτά, με τις νέες ρυθμίσεις, επιδιώκουν ουσιαστικά την πλήρη υποταγή του δημόσιου τομέα. Οι υπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι, θα παρακολουθούνται από το σμπίρο (χαφιέ) του πρωθυπουργού και της ΕΥΠ.

Μια τέτοια λειτουργία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην αυθαιρεσία της διοίκησης, στις κομματικές λίστες, στο χαφιεδισμό, στο φακέλωμα και χτυπά άμεσα το συνδικαλισμό στο δημόσιο τομέα.

Στόχος, βέβαια, είναι με τη λειτουργία αυτή, μέσα από τους φορείς του Δημοσίου, να συγκροτηθούν πυρήνες και να δημιουργηθούν μηχανισμοί για τον συνολικό έλεγχο και χτύπημα του νεολαιίστικου και του λαϊκού κινήματος γενικότερα.

Για τις παλιότερες γενιές είναι ζωντανές οι μνήμες από τους ΕΚΟΦίτες, τους χαφιέδες, τους πράκτορες και τους επιτρόπους της χούντας στα πανεπιστήμια. Επίσης, είναι γνωστό ότι το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ήταν προϋπόθεση για πρόσληψη στον δημόσιο τομέα και ότι τα δελτία πληροφοριών των χαφιέδων αρκούσαν για τις απολύσεις «των αντιφρονούντων».

Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν περιορίζεται στα επιχειρησιακά σχέδια για την αύξηση της καταστολής. Δεν αρκούν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και το χτύπημα όσων αγωνίζονται για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (ΧΥΤΑ κ.ά.). Επιδιώκει μια συνολική αντιμετώπιση που περιλαμβάνει και τον έλεγχο της πληροφορίας και την προληπτική επιβολή του δόγματος στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Αυτό προϋποθέτει την παρακολούθηση, το φακέλωμα και τον έλεγχο του εχθρού λαού και αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση εξυπηρετούν οι ρυθμίσεις της τροπολογίας. Πρόκειται για ολική επαναφορά της παλιάς συνταγής του αστικού κράτους μετά τον εμφύλιο.

Καλούμε το λαό να ορθώσει ανάστημα. Να μην περάσει ο χαφιεδισμός.


Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α.

Συζήτηση βουλευτή του ΚΚΕ με απόστρατους στο χώρο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Σας προσκαλούμε στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε συνάντηση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., και συζήτηση για τα προβλήματά μας. Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις 19.30, στο χώρο του Μαθητικού Στεκιού.

Η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Η κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το στρατιωτικό ημερολόγιο με τα ρητά των ναζιστών!

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επιμένει να συμπεριλαμβάνει σε εκδόσεις του κείμενα, ομιλίες ή «ρητά» των ναζιστών ηγετών, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει επανειλημμένα από φαντάρους.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΣ, για λογαριασμό της ΕΛΔΥΚ, εκδίδει ατζέντα - ημερολόγιο για το 2019, στην οποία συμπεριλαμβάνονται «ρητά» και αποσπάσματα από ομιλίες του Ρόμελ, του Γκέμπελς, ακόμη και του ίδιου του Χίτλερ. Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Δεκέμβρη του 2018, στη Λέσβο, «βρώμιζαν» τους τοίχους του στρατοπέδου τα λόγια του στρατάρχη Μάνσταϊν, τα οποία βρίσκονται και σε έκδοση του ΓΕΣ.

Πρόκειται για προσπάθεια που στόχο έχει να «ξεπλύνει» τα ναζιστικά - δολοφονικά χαρακτηριστικά των ηγετών του ναζισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να δηλητηριάσει τη συνείδηση της στρατευμένης νεολαίας.

Αποτελεί πραγματική ατίμωση και ύβρη προς τις οικογένειες των χιλιάδων νεκρών, φυλακισμένων, βασανισμένων αγωνιστών από τους χιτλερικούς φασίστες. Ο λαός μας βίωσε με τον πιο άσχημο τρόπο τις θηριωδίες των ναζί στην Καισαριανή, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στα μπλόκα και γκέτο, στα δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τα αμέτρητα θύματα και βασανισμένα κορμιά. Οι ναζί εγκληματίες είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού μας. Εχουν μπει στα σκουπίδια της Ιστορίας, για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Ο λαός μας έδωσε ηρωικές μάχες ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, με χιλιάδες νεκρούς στην ΕΑΜική Αντίσταση.

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να αποσύρει το συγκεκριμένο ημερολόγιο καθώς και όλα τα έντυπα που περιλαμβάνουν κείμενα των ναζιστών - δολοφόνων. Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, που έχουν στόχο τον εξαγνισμό των ναζιστών και των σύγχρονων εκφραστών τους, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες.

Για το περιστατικό αυτό Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή την περασμένη βδομάδα.

***
Προβατώνας Εβρου

Από πληροφορίες που πήραμε μετά από συζήτηση με φαντάρους της Γ' ΕΣΣΟ/2019, μας είπαν: «Από την πρώτη μέρα οι συνθήκες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι δύσκολες. Στη μονάδα μας ακόμα και κοριούς έχουν τα κρεβάτια! Επίσης το νερό της μονάδας δεν ήταν πόσιμο. Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι ακόμη και αυτά τα απλά προβλήματα, που δυσκολεύουν τη ζωή μας, δεν μπορούν να λύσουν οι διοικήσεις. Αρκετοί φαντάροι μετά τις εκλογές συνειδητοποιούν ότι είναι ακόμα πιο αναγκαία η συμπόρευση με την ΚΝΕ, που παλεύει κάθε μέρα για τα προβλήματα της νεολαίας. Καλλιεργεί ιδανικά και αξίες και πρωτοστατεί για τα δικαιώματά μας, που δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων, προβάλλει και διεκδικεί τα δικαιώματα των φαντάρων».

***

«Οι φαντάροι στο στρατόπεδο "Ζήση" της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουμε όπως όλοι οι συνάδελφοί μας σημαντικά προβλήματα που αφορούν το οικονομικό κόστος που επιφέρει η θητεία μας. Η απουσία πόσιμου νερού, που μας οδηγεί στο να αγοράζουμε μπουκάλια, οι μετακινήσεις από και προς τα σπίτια μας, η έλλειψη πλυντηρίων είναι προβλήματα που ζητούν επίλυση. Οι ελλείψεις που βιώνουμε και το φιλοδώρημα - κοροϊδία των 8,20 ευρώ που παίρνουμε, για να τις καλύψουμε, συνεχίζονται και με τη νέα κυβέρνηση. Οπως και οι προηγούμενοι, δεν δίνουν λύση στα προβλήματά μας, ακόμη και στο πόσιμο νερό. Αυτό δείχνει την αδιαφορία από την κυβέρνηση για το πώς ζούνε οι φαντάροι».

Φαντάροι από την Αλεξανδρούπολη



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ