Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10987

ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ στις εκλογές και στους αγώνες
  • Συγκεντρώσεις έγιναν σε 56 πόλεις της χώρας
  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες για τις τελευταίες εξελίξεις

*

  • Αυτή τη στιγμή η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των εργατών, των υπαλλήλων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών που ανήκουν στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και σε αυτούς που έως τώρα με τη στάση τους, με την ψήφο τους, από πλάνη, στήριζαν την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πρέπει, λοιπόν, να ξεμπερδέψουν με αυτά τα ταμπού. Τους καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις εκλογές και στους αγώνες, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας για τα ζητήματα του σοσιαλισμού.
  • Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ένα βήμα για να επιφέρουμε ρήγμα στο αντιδραστικό, στο αστικό πολιτικό σύστημα. Οταν οι επάνω έχουν αδυναμίες, τότε πρέπει ο λαός να γίνει πιο επιθετικός, πιο μαχητικός, πιο ισχυρός, να παρέμβει, να διευρύνει τις αδυναμίες των επάνω. Μια αδύναμη κυβέρνηση, που ο λαός θα μπορεί να την πολεμήσει και να της χαλάει τα σχέδια, είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να δώσουμε αλυσιδωτά μια σειρά μάχες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, για να κερδίσει ο λαός τον πόλεμο.


ΣΕΛ.  6  -  9


Είναι ώρα του λαού

Μπορεί η συναινετική λύση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να ναυάγησε προσωρινά, αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. Τη διαδικασία συναίνεσης συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης, με το δικό του τρόπο, συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη θέση του για «αριστερή» διαπραγμάτευση του χρέους εντός των κανόνων της ΕΕ και πληρωμή του λεγόμενου «νόμιμου», που θα πληρώσει ο λαός, την πρότασή του για «αριστερό» τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού, λες και οι τράπεζες θα λειτουργούν φιλολαϊκά και όχι για το κεφάλαιο. Ο λαός να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις απειλές ότι αν δεν συμμορφωθεί με το Μνημόνιο και τα άλλα Μνημόνια που έρχονται, με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα χρεοκοπήσει, θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς. Τα δικά τους διλήμματα προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα. Τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στο ξεγύμνωμα του καπιταλισμού και της ΕΕ από την κρίση και τους κινδύνους για το κεφάλαιο προσπαθούν να τον μεταστρέψουν σε λαϊκό πανικό και φόβο. Τώρα ο λαός ορμητικά, με τους αγώνες και τις εκλογές, να τους κάνει ακόμη πιο ανίσχυρους για να τους νικήσει οριστικά.KΚ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει διώξεις στελεχών του

ΣΕΛ.  15
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολιτικές συγκεντρώσεις νεολαίας

ΣΕΛ.  19
ΑΝΕΡΓΙΑ
Μεγαλώνει ο εφιάλτης

ΣΕΛ.  32
ΠΑΜΕ
Ολοι αύριο στα συλλαλητήρια
  • Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα νέα εφιαλτικά μέτρα με πρώτο σταθμό τις αυριανές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
  • Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  12  -  13


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org