Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10921

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
Επικίνδυνες ανατροπές στην υγεία του λαού

Δραματικές ανατροπές στο χώρο της Υγείας, που ξεκινούν από τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και φτάνουν στην εξίσωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας.


ΣΕΛ.  21
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανελλαδική δράση του ΠΑΜΕ σήμερα

Σήμερα το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που θα εγκριθούν στις 25 Μάρτη.


ΣΕΛ.  13

Αντιιμπεριαλιστική λαϊκή δράση ενάντια στον πόλεμο στη Λιβύη

Καταδικάζουμε τη στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ο λαός της Λιβύης πρέπει να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

  • Χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές συμμετείχαν χτες στα έκτακτα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, που κάλεσαν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων (φωτ.).
  • ΚΚΕ: Ο λαός να αντιταχθεί αποφασιστικά στην εμπλοκή της χώρας στο βάρβαρο πόλεμο, για αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης και γιατί στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής βρίσκονται και τα δικά του δικαιώματα.
  • ΚΝΕ: Τα γεράκια του ιμπεριαλισμού, που εξαπολύουν τον πόλεμο στο λαό της Λιβύης, είναι τα ίδια γεράκια που θέλουν τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια, στην αμορφωσιά, στην ανεργία.
  • ΠΑΣΕΒΕ: Η επέμβαση γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να συνταχθούμε με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, εκφράζοντας αλληλεγγύη στο λιβυκό λαό.

ΣΕΛ.  6  -  12

Απεμπλοκή, ρήξη

Η αστική τάξη της Ελλάδας συμμετείχε στη μικρασιατική εκστρατεία προκειμένου να συνδράμει στην εφαρμογή της Συνθήκης του Παρισιού, στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που προέβλεπε το διαμελισμό της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας και το μοίρασμα των πετρελαίων της περιοχής. Καπιταλιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας (τραπεζικό κι εμπορικό κεφάλαιο) δρούσαν σ' αυτά τα εδάφη. Συμμετείχε στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και στο διαμελισμό των Βαλκανίων. Καπιταλιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας έκαναν εξαγωγή κεφαλαίων στα Βαλκάνια μετά το διαμελισμό (τράπεζες, ΟΤΕ, μονοπώλια πετρελαίου κλπ.), ύστερα από το τέλος του πολέμου. Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν στον πόλεμο σε Ιράκ, Αφγανιστάν, απ' όπου εφοπλιστικό κεφάλαιο και μονοπώλια πετρελαίου κέρδισαν τεράστια ποσά. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στον πόλεμο στη Λιβύη, για να προασπίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών. Η αστική τάξη της Ελλάδας είναι επιθετική, συμμετέχει διαχρονικά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με βάση τη δύναμη της οικονομίας της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ο πόλεμος στη Λιβύη έχει στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών κρατών τη Βόρεια Αφρική, τα ενδότερα της Αφρικής, τη Μεσόγειο και τον πλούτο τους, ιδιαίτερα τον ενεργειακό. Σ' αυτό το παζάρι συμμετέχει η αστική τάξη διεκδικώντας μερίδιο. Εδώ εκφράζονται οξύτατες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις με τεράστιους απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Ο λαός μας πληρώνει τα αντιλαϊκά μέτρα λόγω κρίσης, αλλά και τη συμμετοχή στον πόλεμο που αποσκοπεί να βρουν διέξοδο υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για επενδύσεις στην περιοχή. Μονόδρομος η ενιαία πολιτική πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και τις συνέπειες της κρίσης, σε ρότα ρήξης, ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Στήριξη στο κεφάλαιο ενάντια στο λαό

ΣΕΛ.  25
ΠΑΣΕΒΕ
Καμπάνια για τα προβλήματα των ΕΒΕ

ΣΕΛ.  27
ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ
Δε δίνουν ιατρικές εξετάσεις αν δεν πληρώσει

ΣΕΛ.  21
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκμετάλλευση ανέργων υποβάθμιση της Πρόνοιας

ΣΕΛ.  13
ΔΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών μείωση του ΕΚΑΣ

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
«Πράσινο φως» στη συνταγογράφηση υποκατάστατων

ΣΕΛ.  29
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η επίθεση στη Λιβύη γίνεται για τα πετρέλαια

Η γνώμη μας είναι ότι η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει προσφέρει πάρα πολλά σε άδικους πολέμους και επιθέσεις και, βέβαια, συνεχίζει αυτήν τη δραστηριότητα, διότι δεν έχει διαρρήξει τη σχέση της με αυτήν την πολιτική.


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org