ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Υπηρεσίες Υγείας κόντρα σε ανταποδοτικότητα και φορομπηξία

Καθημερινές οι συζητήσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις γειτονιές. Η φωτογραφία από την προχτεσινή συζήτηση με το Νίκο Σοφιανό στα Σεπόλια
Καθημερινές οι συζητήσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις γειτονιές. Η φωτογραφία από την προχτεσινή συζήτηση με το Νίκο Σοφιανό στα Σεπόλια
Με το σωματείο των γιατρών των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε χτες το μεσημέρι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το προεδρείο του ΣΙΔΑ σκιαγράφησε την απαράδεκτη εικόνα με τα δημοτικά ιατρεία σήμερα: Τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Την απασχόληση όλο και περισσότερων με συμβάσεις έργου. Το γεγονός ότι τα ιατρεία αυτά δεν είναι ενταγμένα σε ένα κεντρικό σχεδιασμό. Τις προσπάθειες να παραδοθούν με ποικίλους τρόπους σε ιδιώτες. Την απαξίωση και υπολειτουργία τους. Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε τη στήριξη της παράταξης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τη θέση της και τις διεκδικήσεις της για επαρκείς, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό κόντρα σε λογικές ανταποδοτικότητας, επιχειρηματικότητας, φορομπηξίας.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των «Γιατρών του κόσμου». Του μετέφεραν την εμπειρία που έχουν από τα ιατρεία που διατηρούν για περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων, τονίζοντας παράλληλα ότι, για παράδειγμα, στο ιατρείο τους στο Πέραμα αυξάνεται καθημερινά η επισκεψιμότητα λόγω των Ελλήνων απόκληρων, ανέργων, ανασφάλιστων που προσέρχονται εκεί για παροχές υγείας. Ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι η κατάσταση π.χ. στο κέντρο χειροτερεύει ως επακόλουθο της κρίσης του συστήματος και του γεγονότος ότι η ΕΕ έκλεισε τις άλλες πύλες εισόδου στην επικράτειά της, με την Ελλάδα να μένει μόνη τέτοια. Οτι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται ρήξη, ανυπακοή, απειθαρχία με την πολιτική της ΕΕ, να διεκδικηθούν και παρθούν συγκεκριμένα μέτρα όπως ανοιχτοί, οργανωμένοι χώροι φιλοξενίας γι' αυτούς τους ανθρώπους, ταξιδιωτικά έγγραφα ή/και πολιτικό άσυλο για όσους θέλουν να ταξιδέψουν για αλλού, πλήρη δικαιώματα για όσους ζουν και εργάζονται εδώ, χτύπημα των μαφιών και των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.


Εγγύηση για τον κόσμο της δουλειάς η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε συγκέντρωση στο Κερατσίνι μίλησαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης και ο Ηλίας Πατίδης

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μανουσογιαννάκης
«Εγγύηση για το λαό και τα συμφέροντά του αποτελεί η ίδια η σύνθεση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που αποτελούνται από παλιούς και νέους αγωνιστές, από ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου που δε χρειάζονται μακιγιάζ και προβολείς για να φωτιστούν. Τα ροζιασμένα και μουντζουρωμένα χέρια τους ποτέ δεν άπλωσαν να κλέψουν τον κόπο του διπλανού τους, ήταν μαζί στις χαρές και στις λύπες. Εγγύηση είστε εσείς, όλοι εσείς που με τη συμμετοχή σας βοηθάτε, συμβάλλετε, όπως ο καθένας μπορεί, αλλά και μας ελέγχετε».

Αυτό τόνισε προχτές το βράδυ στη γεμάτη από κόσμο πλ. Λαού στο Κερατσίνι ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ηλίας Πατίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ο οποίος αναφερόμενος στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που λένε «ή μας ψηφίζετε ή χρεοκοπούμε» η απάντηση του λαού πρέπει να είναι μία: «Δεν είμαστε ούτε δειλοί, ούτε μοιρολάτρες, ούτε ζητιάνοι. Εμείς παράγουμε τον τεράστιο πλούτο και εμείς πρέπει να τον απολαύσουμε».

Ακολούθως, απαντώντας στο ερώτημα, τι θα προσφέρει το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η εκλογή ενός δημάρχου και περιφερειάρχη κομμουνιστή, τόνισε σχετικά: «Με δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση", ακόμα και σε αυτό το κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, θα δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία, η πίστη στο δίκιο του λαού. Την επόμενη μέρα, ο λαός μας, θα βρίσκεται σε καλύτερες θέσεις, ώστε να αποκρούσει τη βαρβαρότητα που του ετοιμάζουν, έχοντας δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στη μοιρολατρία, στην άποψη τού "δε γίνεται τίποτα"».


Από τη συγκέντρωση στο Κερατσίνι
Από τη συγκέντρωση στο Κερατσίνι

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Ηλίας Πατίδης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Ηλίας Πατίδης

Συζητήσεις και συγκεντρώσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και βουλευτών του ΚΚΕ
ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ
Στην Αθήνα

-- Στις 9 το πρωί περιοδεία στο ηλεκτρονικό κέντρο της Εμπορικής Τράπεζας με την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Βόρειου τομέα.

-- Στις 9 το πρωί περιοδεία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.

-- Στις 7 το πρωί συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ Ελευσίνας. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Παγκράτι (οδός Υμηττού). Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής.

-- Στις 6.30 το απόγευμα, περιοδεία στην περιοχή της Γούβας στα καφενεία και καταστήματα της πλατείας Πλυτά, με τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή.

Στην Κεντρική Μακεδονία

-- Στις 6.30 π.μ. περιοδεία στο Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 6.30 π.μ. περιοδεία στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ με τον Νίκο Ζώκα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 8.30 π.μ. περιοδεία στις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Σίνδο με τον Θόδωρο Κυριακίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στην Πολεοδομία και στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων με τον Νίκο Ζώκα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στο Δημαρχείο με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή Υδραγωγείου στις Συκεές με τον Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στα εμπορικά στην περιοχή της Παναγιάς Φανερωμένης με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 4.30 μ.μ. περιοδεία στον ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου με την Ελένη Κυγιάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα εμπορικά επί της Κασσάνδρου και της Α. Δημητρίου με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στα Κύμινα με τον Ανέστη Πετρίδη, υποψήφιο δήμαρχο Δέλτα, και τον Γιώργο Λεοντιάδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Στην Ελευσίνα

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων με ομιλητές τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, και τον Μανώλη Βαρδαβάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας.

Στη Ραφήνα

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Αύρα», με ομιλητές τον Γιάννη Γκιόκα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, και τον Χρήστο Τσαλαπατάνη, υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας.

Στη Χίο

Στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στον Αγιο Γεώργιο Βροντάδου, με επικεφαλής τους Γιάννη Ζωφό, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, και τον Μάρκο Σκούφαλο, υποψήφιο δήμαρχο Χίου.

Στην Κρήτη

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στη «Βασιλική του Αγίου Μάρκου» στο Ηράκλειο, με ομιλητές τον Στέλιο Ορφανό, υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, και τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου.

ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στη Χίο

-- Στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στην Παραλία Λαγκάδας με επικεφαλής τους Γιάννη Ζωφό, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, και τον Μάρκο Σκούφαλο, υποψήφιο δήμαρχο Χίου.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ