Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Αναστάτωση και ποικίλα «σενάρια» έχει τροφοδοτήσει διεθνώς η μεγάλη πτώση των δεικτών στα κινεζικά χρηματιστήρια, δεδομένης και της ευρείας αλληλεξάρτησης που χαρακτηρίζει αντικειμενικά τις σχέσεις των καπιταλιστικών οικονομιών.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Ανεξέλεγκτες εξακολουθούν να μαίνονται, τα τελευταία 24ωρα, πυρκαγιές σε 110 πύρινα μέτωπα στη δυτική επαρχία του Καναδά, Σασκατσεουάν, όπου 12.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν προληπτικά τις εστίες τους. Ως χτες, είχαν αποτεφρωθεί εκτάσεις άνω των 4.000 τ.χλμ.

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε χτες το πρωί, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας ανθρώπων κοντά στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στη Βαλτιμόρη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την απόλυση 40.000 στρατιωτών και 17.000 πολιτικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας, τα επόμενα δύο χρόνια, ανακοίνωσε αργά προχτές βράδυ εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Βέτο άσκησε τελικώς, χτες βράδυ, η Ρωσία, στο σχέδιο ψηφίσματος που προώθησε η Βρετανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη σφαγή του 1995 στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας, που τη χαρακτήριζε «γενοκτονία». Από την ψηφοφορία απείχαν η Κίνα, η Νιγηρία, η Αγκόλα και η Βενεζουέλα και τα εναπομείναντα 10 μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος. Ωστόσο, το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε λόγω ρωσικού βέτο.

ΚΑΪΡΟ.-- Πέντε άμαχοι Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν χτες, από την πτώση οβίδας σε χωριατόσπιτο στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, όπου ο στρατός πολεμάει κατά των τζιχαντιστών της «Επαρχίας Σινά του Ισλαμικού Κράτους».

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ εξέφρασε χτες τις ανησυχίες των αρχών για νέα σχέδια τζιχαντιστών με στόχο πολύνεκρες επιθέσεις, που θα βλάψουν ακόμη περισσότερο την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της χώρας, για να δικαιολογήσει την τρίμηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και σε αρκετές δεκάδες οι τραυματίες από τις τριήμερες συγκρούσεις Βερβέρων και Αράβων νομάδων στην περιοχή Μζαμπ της νότιας Αλγερίας, ανέφερε χτες το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων «ΑΡS».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ