Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Γιατί η πρώτη ψήφος των νέων να είναι στο ΚΚΕ;

Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που με ένα στόμα φώναξαν σε όλη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, μπορεί και πρέπει τώρα να γίνει κριτήριο ψήφου στις εκλογές.

Η νέα γενιά που το βροντοφώναξε, σε αυτήν την κάλπη μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά. Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, να εκφράσει τη δίκαιη αγανάκτηση ενάντια στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που της έχουν μαυρίσει τη ζωή.

Να γίνει το «αντίπαλο δέος» στην πολιτική τού «πάμε κι όπου βγει», να στείλει μήνυμα έντασης της πάλης για τα όνειρα και τις ανάγκες της.

Να δώσει όμως απάντηση και στην άθλια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, που είναι σε εξέλιξη από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με προεκλογικά «pass» - καπαμά για όσους ενηλικιώνονται, είτε με πυροτέχνημα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Τα «φύκια» δηλαδή που σερβίρουν στη νέα γενιά, την ίδια ώρα που με την πολιτική τους υπονομεύουν τα μορφωτικά και τα εργασιακά της δικαιώματα «από κούνια», κάνουν εμπόρευμα κάθε της ανάγκη.

Η πολιτική τους ευθύνεται για το γεγονός ότι σήμερα ένας νέος αναγκάζεται να ξεκινήσει τη ζωή του με μερική και περιστασιακή απασχόληση, με μισθό 330 ευρώ καθαρά για τον έναν στους τρεις εργαζόμενους που δουλεύει με μερική απασχόληση, στην πλειοψηφία τους νέοι.

Η πολιτική τους ευθύνεται για την πανάκριβη στέγη, για τις τεράστιες δυσκολίες που έχει σήμερα ένας νέος να σπουδάσει μακριά από την πόλη του, να ανοίξει τα φτερά του και να δημιουργήσει τη δική του ζωή, σε ένα δικό του σπίτι.

Κανένα συγχωροχάρτι λοιπόν στις κάλπες. Ο δικαιολογημένος θυμός, η οργή και η απογοήτευση της νέας γενιάς μπορούν να βρουν ελπιδοφόρα διέξοδο αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, δυναμώνοντας την πάλη για να μην θυσιάζονται οι ανάγκες της στον βωμό του κέρδους.

Ψήφος στο ΚΚΕ, για να μη σκορπίσει αυτή η αγανάκτηση, για να μην πέσει στις παγίδες που το ίδιο το σύστημα στήνει στη νέα γενιά, παρουσιάζοντας ως δήθεν «αντισυστημικές» δυνάμεις που έχουν βάλει πλάτη και αποδεδειγμένα υπηρετούν το σύστημα, από όποιο πόστο τους ανατεθεί.

Ψήφος στο ΚΚΕ, για να καταδικαστεί και στην κάλπη η στήριξη που παρέχουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, η επικίνδυνη εμπλοκή και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα του λαού και της νεολαίας.

Ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί ό,τι κερδήθηκε αυτά τα χρόνια είχε την υπογραφή του λαϊκού κινήματος, με μπροστάρη το ΚΚΕ, τις δυνάμεις της ΚΝΕ στα σχολεία, στα αμφιθέατρα, στους χώρους δουλειάς. Οπως οι αγώνες των φοιτητών ενάντια στα σχέδια για το «Πανεπιστήμιο ΑΕ», που κατάφεραν να μην μπει η αστυνομία στις σχολές, που έδωσαν κουράγιο σε όλο τον λαό, όπως οι αγώνες των εργατών στην COSCO, στην «e-food», στους οικοδόμους κ.α.

Ετσι όπως αγωνίζεται λοιπόν η νέα γενιά, έτσι να μιλήσει και στην κάλπη: Περήφανα και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι! Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι σε επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, και γι' αυτό μπορεί να κοιτάει τη νεολαία στα μάτια, ώστε η «επόμενη μέρα» να είναι πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα για τον λαό, πιο «δύσκολη» για τα αφεντικά και τα κόμματά τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ