Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης!

9 Μάη του 1945. Το φασιστικό - χιτλερικό τέρας ηττάται οριστικά. Οι στρατηλάτες του, ηττημένοι και στο στρατιωτικό πεδίο - γιατί στο πολιτικό, ιδεολογικό είχαν προ πολλού ηττηθεί στη συνείδηση των λαών με τα φρικιαστικά εγκλήματά τους κλπ. - με την προέλαση των στρατιών της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης που εισέβαλαν καταλαμβάνοντας και το Βερολίνο, υπογράφουν την άνευ όρων παράδοση των χιτλερικών. Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών είναι γεγονός. Και μυριόστομη η κραυγή των λαών όλου του πλανήτη: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Βαρύτατο το τίμημα για τους λαούς. Πρώτοι απ' όλους στις θυσίες οι Σοβιετικοί, μαχητές του Κόκκινου Στρατού και ο σοβιετικός λαός που υπέφερε τα πάνδεινα, αλλά και τεράστιες οι υλικές καταστροφές. Ο σοβιετικός λαός και οι ήρωες του Κόκκινου Στρατού, παλεύοντας για τη σοβιετική - σοσιαλιστική πατρίδα έγραψαν άφθαστες σελίδες ηρωισμού, μοναδικές στην παγκόσμια Ιστορία. Το Στάλινγκραντ θα αποτελεί αιώνιο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, του αγώνα για ελευθερία και για τα πιο υψηλά ανθρώπινα ιδανικά. Θα σηματοδοτεί, παντοτινά, το μεγαλείο των Σοβιετικών στο δύσκολο μα ωραίο αγώνα του ανθρώπου για τα πιο υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού.

Αυτή την προσφορά της ΕΣΣΔ δεν μπορούν να τη σβήσουν, στον αιώνα τον άπαντα, με όποια αντικομμουνιστική, αντισοβιετική προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και όποιων φερέφωνων - πολιτικών τους υπαλλήλων, όποτε και όπου Γης. Οπως, επίσης, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν οι υποτακτικές κυβερνήσεις των χωρών της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, δε θα μπορέσουν να σβήσουν την Αντίσταση των ευρωπαϊκών και άλλων λαών κατά του φασισμού -χιτλερισμού. Τα οράματα και τα ιδανικά της Αντίστασης των λαών για ελεύθερη πατρίδα, για λαϊκές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα, για τα υψηλότερα ανθρώπινα ιδανικά της αλληλεγγύης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κλπ., ενάντια στη φασιστική πανούκλα, που είναι, πάντα, δημιούργημα του ιμπεριαλισμού.

Σήμερα, εποχή που το ιμπεριαλιστικό τέρας των ΗΠΑ - ΕΕ -ΝΑΤΟ, με τη ρομφαία του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου, επεμβαίνει, βομβαρδίζει και απειλεί όποιο λαό αντιστέκεται στα συμφέροντά του, η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης και η γιορτή της Εθνικής Αντίστασης υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τα μεγάλα διδάγματα απ' αυτόν τον τιτάνιο αγώνα. Επιβεβαιώνουν τη διαχρονική αξία της προσφοράς του σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ και της οργανωμένης Αντίστασης των λαών. Υπενθυμίζει, πάνω απ' όλα, πως καμιά φασιστική - ιμπεριαλιστική δύναμη δεν είναι ανίκητη. Αρκεί οι λαοί να οικοδομούν το δικό τους αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό Μέτωπο σήμερα, όπως τότε την αντιφασιστική συμμαχία. Κι αν δεν υπάρχει σήμερα η μεγάλη Σοβιετική Ενωση και ο Κόκκινος Στρατός της, υπάρχουν οι αγωνιζόμενοι λαοί, η Εργατική Τάξη όλων των χωρών που έχουν κοινά ιδανικά και συμφέροντα πάνω στα οποία μπορεί και θα δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα. Κι αυτό είναι το χρέος των κομμουνιστών, όλων των αγωνιστών που αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Να προωθήσουμε την αγωνιστική συσπείρωση, σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, της Αντίστασης στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, στα αντιλαϊκά σχέδια των μονοπωλίων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ