Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 14/3, στις 6 μ.μ., διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με βασικά αιτήματα: Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και κανένας συμβασιούχος. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

ΛΑΡΙΣΑ: Αμεση συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, με την παρουσία εκπροσώπων και των συναρμόδιων υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητάει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 144 απολυμένοι από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και ορισμένοι απολυμένοι από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων, οι οποίοι, αν και πέρασαν χρόνια από την απόλυση, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟ: Σε στάση εργασίας (12 μ. έως λήξη του ωραρίου) στις 13/3 και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, προχωρούν τα Νομαρχιακά Τμήματα Ηπείρου της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη του 2017, για να αντιμετωπίσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην «αξιολόγηση». Με βάση την αντεργατική διάταξη, διοικητικός υπάλληλος του ΤΕΙ Ηπείρου που υπέβαλε αίτηση στη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων Διευθύνσεων, τιμωρείται για τη συμμετοχή του στην απεργία - αποχή με αποκλεισμό από την παραπάνω διαδικασία. Τη μέρα της στάσης εργασίας εκδικάζεται αίτηση αναστολής της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ