Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»: Σε μαζική συνέλευση των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου που οργανώθηκε χτες από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμού», αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, στις 8 π.μ. στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, με βασικά αιτήματα: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και το επίδομα άδειας. Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αύριο, επίσης, πραγματοποιείται γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στις 12 το μεσημέρι, στο Δώμα. Στις 14/11 και 15/11 θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Νέα συγκέντρωση οργανώνει αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής στο υπουργείο Εργασίας στις 5 μ.μ., ενάντια στο «ψαλίδι» που επιβάλλει η κυβέρνηση στο εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και στα σχέδια μετατροπής του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) σε επαγγελματικό Ταμείο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 11/11, οι εργαζόμενοι στην κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 8 μηνών και την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ, κόντρα στην εργοδοσία που, επιχειρώντας να εμποδίσει την κινητοποίηση, κατέθεσε αγωγή κατά του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας, που κήρυξε την απεργία, με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ