Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΙΡΑΝΑ - ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Βαριές βροχοπτώσεις σε περιοχές της νοτιοδυτικής Σερβίας,του βόρειου Μαυροβουνίου αλλά και στην πρωτεύουσα της Αλβανίας Τίρανα προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε εκατοντάδες σπίτια. Τα σοβαρότερα προβλήματα αναφέρθηκαν πρώτα στα Τίρανα, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον δύο ατόμων από υπερχείλιση ποταμού, εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση 200.000 νοικοκυριών, ενώ αποφασίστηκε για σήμερα το κλείσιμο όλων των σχολείων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Λουκέτο» σε τουλάχιστον 30 καταστήματα με ενδύματα της αλυσίδας «Marks & Spencer» στη Βρετανία και τη μετατροπή μερικών δεκάδων άλλων σε σημεία πώλησης τροφίμων μέσα στην επόμενη πενταετία αποφάσισε να βάλει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στιβ Ρόου, επικαλούμενος τα χαμηλά κέρδη. «Ρολά» θα κατεβάσουν και άλλα 53 καταστήματα στο εξωτερικό, καθώς σχεδιάζεται η αποχώρηση της εταιρείας από 10 χώρες, μεταξύ τους η Κίνα και το Βέλγιο, όχι όμως και η Ελλάδα, στην οποία η αλυσίδα έχει ανοίξει υποκαταστήματα.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Εκρηξη χειροβομβίδας στην πόλη Γκόμα της επαρχίας Βόρειο Κίβου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων (το ένα οκτάχρονο κορίτσι) και τον τραυματισμό 31 κυανοκράνων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ