Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Το γκάτζετ Ομπάμα!

Τι λείπει από τον Ομπάμα για να ανακηρυχτεί και επισήμως παγκόσμιος Μεσσίας τις ημέρες αυτές της Κρίσεως; Ω πιστοί της Γης! Λείπουν οι προφητείες. Ούτε ένας Ησαΐας, ούτε ένας Ηλίας, ούτε καν ένας Ιωάννης Πρόδρομος.

Μοιάζει με σαρκασμό κι αστείο, αλλά δεν είναι. Ο Ομπάμα όφειλε να είναι κι αποδείχτηκε αιφνιδιασμός του συστήματος. Αρπάζει ένα νεαρό δικηγόρο από το Σικάγο και μέσα σε 4 χρόνια τον κάνει Πρόεδρο των ΗΠΑ. Η ιστορία καλοστημένη. Ούτε ο Τζορτζ Λούκας δε θα κατάφερνε να παρουσιάσει τέτοιον ευγενή ιππότη Τζεντάι που ενσαρκώνει, αλήθεια τι; Δεν αντέχει σε ανάλυση αυτή η ιστορία, η μανία αυτό το γιγάντιο πολιτιστικό γκάτζετ που πωλείται σαν σημαία ιδεολογικής ευκαιρίας από διεφθαρμένους αστούς σε απελπισμένους υπηκόους. Η Ομπαμανία είναι η τελειοποιημένη μορφή της χειραγώγησης των αμερικανικών μαζών και των συναφών καταναλωτικών ομάδων απανταχού της Γης και η πρόσδεσή τους στην αποπολιτικοποιημένη εικόνα. Αυτό θα το συνειδητοποιήσουμε καλύτερα κι ευκολότερα όταν στην αγιογραφία του μαύρου προέδρου το σύστημα θα πετάξει την κατάλληλη στιγμή τους απαραίτητους λεκέδες, για όσους θυμούνται το παραδομένο στα βαρβιτουρικά κορμί της Μέριλιν Μονρόε και το λερωμένο φουστάνι της Μόνικας.

Χρειαζόταν ένας μαύρος για να απατήσει ευκολότερα τη Νότια Αμερική και για να ελέγξει τις κινεζικές και ρωσικές αγορές πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων στην Αφρική. Τώρα που παγκοσμίως επανέρχεται η δουλεία (με μεθόδους, οδηγίες, διεθνείς συμβάσεις κλπ. - ποιος άλλωστε θέλει αποδείξεις μετά το 65ωρο που ψηφίστηκε στις Βρυξέλλες;) πρέπει να πιστέψει και ο νυν και ο υποψήφιος δούλος ότι τάχα μου υπάρχει πάντα η ευκαιρία να γίνουν στο μέλλον και κάποιοι από τους σύγχρονους δούλους αφεντικά. Το 90% των φυλακισμένων στις ΗΠΑ δεν είναι λευκοί. Ολοι οι ιδιοκτήτες των φυλακών, που στην πλειονότητά τους είναι ιδιωτικές, είναι λευκοί. Δεν είναι θέμα φάτσας λοιπόν. Είναι θέμα πολιτικής. Ο Ομπάμα ήταν το καταλληλότερο και γρηγορότερο άλογο κούρσας και πόνταραν πάνω του οι αλογομούρηδες του ασφυκτικά μεγάλου κεφαλαίου. Εξασφάλισε προσωρινά τη νομιμοποίηση των εξαθλιωμένων και τον απαιτούμενο χρόνο απόσπασης της προσοχής από τη διεθνή οικονομική ύφεση σαν θαύμα υπό αίρεση.

Κάποιοι σκέφτηκαν ν' ανησυχήσουν από τον επιδερμικό εικονικό φιλοαμερικανισμό που μοιάζει να χτίζεται στον αστερισμό του Ομπάμα. Αδικα. Αυτά που έρχονται είναι τόσο δύσκολα και τόσο μαζικά, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η διαπίστωση και εντέλει η εμπειρία της μαύρης πείνας δε θα χορταίνει ούτε θα εξωραΐζεται επειδή το συμβόλαιο θανάτου θα έχει μαύρη υπογραφή.

Η πραγματική στροφή στην πολιτική δεν είναι το εμπόριο ελπίδας της εικόνας. Ισως να κρύβεται στο γεγονός ότι πολύ γρήγορα αυτοί που ψήφισαν πρώτη φορά, θα πρέπει να μείνουν ζωντανοί για να ξαναψηφίσουν. Το δόγμα «Οι ΗΠΑ υπεράνω όλων» παραμένει σε ισχύ και το ίδιο μαύρο με τους άσπρους προηγούμενους προέδρους τους.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ