Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* Περισσότερα για το Κύπελλο Ευρώπης: Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν στο σύνολό τους οι ομάδες που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Ευρώπης στη Χαλκιδική, χαρακτηρίζοντάς το το πιο μαζικό και ταυτόχρονα περισσότερο ισχυρό, από την έναρξη του θεσμού!

Στη νικήτρια URAL της Ρωσίας αγωνίζονται οι Ρατζιάμποβ, Κάμσκι, Σίροβ, Γκρίστσουκ, Μαλαχόφ (καλύτερο ατομικό αποτέλεσμα με 7β. στους 7 αγώνες).

Δεύτερη ομάδα, επίσης με 6 βαθμούς αλλά μικρότερο συντελεστή ισοβαθμίας, ήταν η γερμανική OSG Baden Baden με τους Σβίντλερ, Μπακρό, Νισιπεάνου, Νάιντιτς. Τρίτη ομάδα η ουκρανική PVK Kiev Chess με τους Καριάκιν, Γιακοβένκο κ.ά.

Στις Γυναίκες, η Monte Karlo του Μονακό αγωνίστηκαν με τις κορυφαίες Κόνερου, Κράμλινγκ, Τζαγκνίτζε και τις αναπληρωτιματικές Σότσκο, Σκριπτσένκο. Στις θέσεις 2-4, ισοβάθμησαν με 10 βαθμούς: Σπάρτακ Βιντνόε (Χόου Γιφάν, Στεφάνοβα), το Μαυροβούνιο T-com Podgorica και η ρωσική Economist SGSEU Saratov.

* Στο φετινό ανοιχτό τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Ιωακειμίδη νικητές ήταν ο Μπαχάρ Ι. με 5,5 β. στους 7 αγώνες. 2-4: Μπάλλας Κ., Σιδέρης Γ., Σταυρακάκης Β. όλοι με 5 βαθμούς. Ακολούθησαν 5-9: Θεοχαρίδης, Δημητριάδης, Μιλιώτης, Φρεγκίδης, Γκουλούτης όλοι με 4,5 β. Συμμετείχαν συνολικά 34 σκακιστές και σκακίστριες.

* Ελληνική διάκριση στην Ολυμπιάδα Τυφλών Σκακιστών που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης, η απόκτηση τίτλων Διαιτητών IBCA από τους τρεις Ελληνες (ήδη έμπειροι διαιτητές σκακιού) Νίκο Καλέση, Δημήτρη Κεφάλα και Ελισαίο Βλάχο. Να σημειώσουμε ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 29 άτομα με αυτόν τον ειδικό τίτλο διαιτησίας.

Νικήτρια ομάδα, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν η Ομάδα Τυφλών της Ρωσίας, δεύτερη η ομάδα της Ουκρανίας και τρίτη η ομάδα της Πολωνίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ