Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Χαμίντ Καρζάι

Γρηγοριάδης Κώστας

Να πείσει το λαό του Αφγανιστάν ότι διαμαρτύρεται στις ΗΠΑ και καταδικάζει τις επιθέσεις του αμερικανο - ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής, προσπαθεί ο «δημοκρατικά εκλεγμένος» με τη στήριξη της Ουάσιγκτον και των ιμπεριαλιστών Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του μετά τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρεία των ΗΠΑ, που «απηύθυνε έκκληση» να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν, με θύματα αμάχους, καθώς δε συμβάλλουν στην καταπολέμηση αλλά στην ενίσχυση της τρομοκρατίας. Κροκοδείλια δάκρυα, που μάλλον δεν πείθουν αφού οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι ο λαός της χώρας, έχοντας πλήρως απογοητευτεί, στρέφεται επικίνδυνα προς τους Ταλιμπάν...

Αλλωστε, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ποιος στα αλήθεια είναι ο Χ. Καρζάι. Πώς ξεκίνησε στηρίζοντας την αντεπανάσταση στο Αφγανιστάν όταν αυτό επιχείρησε να εγκαθιδρύσει λαϊκή δημοκρατία, πώς διέφυγε επί Ταλιμπάν και πώς επέστρεψε, μετά την αμερικανική εισβολή, για να γίνει τελικά Πρόεδρος της χώρας.

Ιδιο σκηνικό και στο Πακιστάν, όπου γίνεται εξαγωγή πολέμου από το Αφγανιστάν, αφού ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» βολεύει τους ιμπεριαλιστές ώστε να σταθεροποιήσουν την παρουσία τους στη σημαντική γεωστρατηγικά περιοχή κοντά στις πηγές ενέργειες και στους δρόμους μεταφοράς της.


Α.Φ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ