Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Σε επιστολή τους νεοσύλλεκτοι της 2019/Δ' ΕΣΣΟ μάς γράφουν:

«Παρουσιαστήκαμε στο στρατόπεδο Νικολάου Βογιατζή στον Εβρο. Το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι το κόστος αλλά και η ταλαιπωρία της μετακίνησης από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Αθήνα, όπου μένουν πολλοί συνάδελφοί μας. Οι περισσότεροι έπρεπε να έρθουμε από την προηγούμενη μέρα και να πληρώσουμε ξενοδοχείο, καθώς το ταξίδι διαρκεί πάνω από 10 ώρες. Επίσης, πολλοί συνάδελφοί μας δεν έχουν φοριαμό, όπως και βασικά πράγματα για την εκπαίδευση και τη διαβίωσή μας.

Ωστόσο, από την πρώτη μέρα διαμαρτυρηθήκαμε στη διοίκηση, βγήκαμε στην αναφορά, με αποτέλεσμα και άλλοι συνάδελφοί μας να αναφέρουν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Δεν αποδεχόμαστε ότι "αυτά είναι φυσιολογικό να υπάρχουν στον ελληνικό στρατό". Οι φαντάροι που αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα και αγωνίες από την πρώτη μέρα βγαίνουμε μπροστά, διεκδικούμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη θητεία μας».

***
Η ανάγνωση εφημερίδας βασικό δικαίωμα των φαντάρων

Οπως καταγγέλλει νεοσύλλεκτος φαντάρος από την Κω: «Κάποια στελέχη που ήταν παρόντα στον έλεγχο των προσωπικών μου αντικειμένων κατάσχεσαν τον "Ριζοσπάστη" που είχα μαζί μου, με την αρχική δικαιολογία ότι "στο στρατό δεν εκφράζουμε πολιτικές απόψεις". Στη διαμαρτυρία μου ότι δεν απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα και ότι το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη εφημερίδα, άλλαξαν τροπάρι λέγοντας ότι "απαγορεύονται όλες, ακόμα και οι αθλητικές". Οταν είδαν ότι δεν πιάνει κανένα τέτοιο επιχείρημα, άλλωστε δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την κατοχή και ανάγνωση εφημερίδας, μου επέστρεψαν τον "Ριζοσπάστη".

Αποτελεί δικαίωμα του φαντάρου να διαβάζει εφημερίδες και βιβλία για να αξιοποιεί πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ