Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΔΩΔΩΝΗ»: Τις περίπου 80 απολύσεις, κυρίως συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στις εκατοντάδες του τελευταίου μήνα στο νομό. «Η διοίκηση της "Δωδώνης", με ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων, με τις τελευταίες μαζικές απολύσεις αποδεικνύει ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Τα μνημόνια διαρκείας που μας επιβάλλουν είναι για λογαριασμό του... κεφαλαίου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνήσεις, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, "δεξιό" ή "αριστερό". Αρκετά ανεχτήκαμε την κοροϊδία τους», σημειώνει το ΚΚΕ.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ενας 55χρονος λιμενεργάτης τραυματίστηκε ελαφρά το μεσημέρι της Πέμπτης όταν έσπασε ένας από τους κάβους του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος» κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο νέο λιμάνι της Μυκόνου, λόγω των ισχυρών ανέμων. Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε να οργανώσει εργατική συγκέντρωση τη μέρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα φέρει το 3ο μνημόνιο και τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Επίσης, αποφασίστηκε η συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη. Τέλος, την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, με αφορμή τη μαύρη επέτειο έναρξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Τα αιτήματά της για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών έθεσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Αιτωλοακαρνανίας σε συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους υπευθύνους της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΑ, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού. Η Επιτροπή ζήτησε να μη διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, καθώς και να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άνευ όρων και προϋποθέσεων σε όσους την έχουν ανάγκη.

ΙΓΜΕ: Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, μετά από Γενική Συνέλευση, με αίτημα να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι που έχουν παραδώσει το έργο τους από το Μάη. Σε μια πρώτη φάση, απέστειλαν υπόμνημα στο ΥΠΑΠΕΝ και ζητούν άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Χτες, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕ και προειδοποίησαν για κλιμάκωση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ