Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ έγιναν χτες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αναρχικών και της Αστυνομίας μετά από συγκέντρωση στην Ομόνοια για το μεταναστευτικό. Οσοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια επιχείρησαν να πάνε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά στην οδό Κοδριγκτώνος πριν την Αχαρνών συνάντησαν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και «αγανακτισμένους πολίτες», με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έκτασης επεισόδια με ανταλλαγή μολότοφ, χημικών και εκατέρωθεν λιθοβολισμούς. Στη συνέχεια, οι αναρχικοί πήγαν στην ΑΣΟΕΕ και για μια ώρα περίπου έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα και άναψαν φωτιές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χτες το βράδυ πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Πετσοφά του Δήμου Καλλονής Λέσβου. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Είκοσι έξι μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Μιανμάρ που μετέφεραν δύο Ουκρανοί δουλέμποροι με ιστιοφόρο, συνελήφθησαν από λιμενικές και αστυνομικές αρχές στον Αγιόκαμπο Λάρισας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ