Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην παραγκούπολη της πρωτεύουσας Σιτέ Σολέιγ εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Αϊτή.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Σε 100.000 ανέβασαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ τον αριθμό των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Αμπγέι του κεντρικού Σουδάν όταν η πόλη κατελήφθη από στρατεύματα του βορρά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 ακόμα αγνοούνται στην περιοχή Γκιζού της Κίνας, εξαιτίας πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, παρασύροντας χιλιάδες σπίτια και καταστρέφοντας υποδομές. Στην περιοχή Γουάνγκμο που έχει χτυπηθεί χειρότερα από την καταστροφή αναφέρονται τουλάχιστον 45.000 άστεγοι, μέχρι στιγμής.

ΚΙΤΟ.-- Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες πραγματοποίησε χτες επίσημη επίσκεψη στο Εκουαδόρ για την υπογραφή σειράς συμφωνιών με τον ομόλογό του, Ραφαέλ Κορέα. Συμφωνίες που θα ενισχύσουν όπως δηλώνουν τη διμερή συνεργασία και τις σχέσεις στο πλαίσιο της ALBA και του Unasur.

ΜΟΣΧΑ.-- Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε χτες πως έχουν καταγραφεί από τις αρχές της άνοιξης τριπλάσιες πυρκαγιές δασών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 6.170.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει ήδη στάχτη το 2011. Σημειώνεται πως μετά τη θέσπιση του δασοκτόνου κώδικα του 2006, χιλιάδες δασικοί υπάλληλοι έχουν απολυθεί ενώ διαλύθηκε το σώμα των δασοφυλάκων.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Κροάτες που ζουν στις ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν χτες έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την καταδίκη των Κροατών στρατηγών Αντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και ζήτησαν την απελευθέρωσή τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ