Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στο έργο κατασκευής του Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Κορωπί οι οποίοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 2 έως 6 μηνών.

ΕΔΡΑΣΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΟΞ: Τριμερείς συναντήσεις για τους εργαζόμενους από την ΕΔΡΑΣΗ και την «Αλουμινόξ» (που είναι απλήρωτοι) προγραμματίζονται για σήμερα στο υπουργείο Εργασίας μετά από παρεμβάσεις των Συνδικάτων Οικοδόμων και Μετάλλου Αθήνας.

ΓΑΪΤΑΝΟΣ: Στην απόλυση δύο εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας ανελκυστήρων «ΓΑΪΤΑΝΟΣ», ενώ, όπως άφησε να εννοηθεί στους εργαζόμενους, θα συνεχίσει την αντεργατική της επίθεση, είτε με τη μορφή απολύσεων είτε με τη μορφή προώθησης ελαστικών μορφών απασχόλησης, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Στην εταιρεία εργάζονται συνολικά 40 εργαζόμενοι, οι οποίοι αμέσως μετά τις απολύσεις και μαζί με την Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, προχώρησαν στη σύσταση Σωματειακής Επιτροπής, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

ΕΛΛΗΝΟΤΥΠΙΚΗ ΑΒΕΕ: Στάση εργασίας 7 π.μ. - 9 π.μ. προχωρούν οι εργαζόμενοι αύριο με απόφαση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Λουκίας Στουραΐτη που απολύθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε απεργία και την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης για όλες τις ειδικότητες.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Σε τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.) και συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα οι νοσηλευτές, διαμαρτυρόμενοι για τη μετάθεση, κατά ένα 8μηνο, των εκλογών στην Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας.

ΙΚΑ: Οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται γιατί είναι απλήρωτοι για την υπερωριακή τους απασχόληση απ' το Γενάρη του 2010.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ