Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Η κοινή διακήρυξη για την πώληση και μεταφορά στην Τουρκία φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, καθώς επίσης και το προσύμφωνο για τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας υπογράφτηκαν χτες μεταξύ των υπουργών Ενέργειας της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-- Επτά νεκρούς άφησαν πίσω τους οι επτά διαδοχικοί ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τη πολιτεία του Οχάιο και προκάλεσαν επίσης μεγάλες υλικές καταστροφές, σύμφωνα με τις κρατικές αρχές για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε αυξήσεις της τάξης του 70% από την 1η Οκτώβρη ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η ταϊβανέζικη «Foxconn Technology», η οποία τροφοδοτεί μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες υπολογιστών, όπως οι «Dell», «Apple» και «Hewlett - Packard» μετά το κύμα αυτοκτονιών στα εργοστάσιά της στο Σενζέν της Κίνας.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στη σιιτική συνοικία Αμίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαγδάτης.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ξεπερνούν τους 300 πλέον οι άνθρωποι, που πέθαναν από δηλητηρίαση μολύβδου είτε στη διάρκεια εξορύξεων σε παράνομα χρυσωρυχεία στο βόρειο κρατίδιο της Νιγηρίας Ζαμφάρα είτε επειδή κατανάλωσαν νερό από μολυσμένους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής τους τελευταίους μήνες.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Δώδεκα παιδιά σκοτώθηκαν χτες όταν έπεσαν σε ποτάμι εξαιτίας της κατάρρευσης ξύλινης γέφυρας στο Ατσεχ της δυτικής Ινδονησίας.

ΤΑΜΠΑ - ΦΛΩΡΙΔΑ (ΗΠΑ).-- Η βιομηχανία χάρτου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χτες ότι σκοπεύει να φυτέψει δέντρα γενετικά μεταλλαγμένου ευκάλυπτου της βιοτεχνολογικής εταιρείας «ΑrborGen» σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας τις αντιδράσεις τοπικών οικολογικών οργανώσεων για πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις στο ντόπιο οικοσύστημα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ