Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ηρθε ο φόνος, έφυγε ο γάμος!

Αυτό και αν ήταν γκαντεμιά! Την ώρα που είχε κιτρινίσει ο τόπος, κανάλια, εφημερίδες, δικηγόροι, παπάδες, οι απαραίτητοι του ΛΑΟΣ, τσόντα ο Συνασπισμός, διπλή τσόντα το ΠΑΣΟΚ (δικός τους λέει ο δήμαρχος), σκάει το άλλο ...συγκλονιστικό γεγονός, η δολοφονία του ηθοποιού, και πάει ο γάμος! Δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δε χωράνε! Στην άκρη οι ομοφυλόφιλοι! Το έγκλημα στο Παγκράτι τα έχει όλα. Εχει απ' όλα!

Μπροστά, λοιπόν, στα δυο αυτά συγκλονιστικά γεγονότα, στις δυο αυτές κορυφαίες στιγμές για τη χώρα μας, πιο κορυφαίες και από το Μακεδονικό, αν κρίνουμε από τη δημοσιότητα, πνίγηκε η φοιτητική αναταραχή και το ζήτημα της Παιδείας γενικότερα, παραδόθηκε αμαχητί στους Κινέζους το λιμάνι του Πειραιά, χάθηκαν οι μίζες της «Ζήμενς» στους διαδρόμους της Ρηγίλλης και του ΠΑΣΟΚ, τελείωσε και το ζήτημα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ και, στα μουλωχτά πάντα, δρομολογήθηκε και το ξεπούλημα της ΔΕΗ...

Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν πνίγηκαν τελείως οι ειδήσεις. Κάπου πήρε το μάτι μας, στα ψηλά, κάτι νατοϊκά στρατεύματα που τράβαγαν, του καλού καιρού, για το Κόσσοβο, σαν να πήγαιναν σπίτι τους! Για κακή τους τύχη επειδή, λέει, έμοιαζαν ελληνικά τα σταμάτησαν στα Σκόπια. Οταν, βέβαια, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, όταν τελικά διευκρινίστηκε πως οι φαντάροι ατομικά είναι μεν Ελληνες, αλλά σαν σύνολο είναι Νατοϊκοί, επομένως υπεράνω κάθε υποψίας, τότε τα Σκόπια υποχώρησαν. Εμείς εδώ οι γηγενείς, εκτός από κάτι αμετανόητους κομμουνιστές, τρώγαμε τα κουφέτα του γάμου και δε βγάλαμε άχνα για τους νατοϊκούς Ελληνες που πήραν σβάρνα τους δρόμους! Πού πάνε, ρε, ετούτοι; Πού είναι οι γονείς αυτών των παιδιών; Στην Τήλο; Καλά δε σκέφτονται την αδικία, δε σκέφτονται ούτε τις σφαίρες;

Πίσω, λοιπόν, στα δικά μας! Τελικά τα ζευγάρια φιλήθηκαν σταυρωτά μετά την τελετή ή, κρατώντας την παράδοση, έδωσαν και πήραν φιλί στο στόμα; Μεγάλα ζητήματα αυτά, πού καιρός να ασχοληθούμε με την απάτη των εμπόρων και των σούπερ μάρκετ. Οι οποίοι ανέβασαν στο γάλα, στο ρύζι, στις σουπιές (οι σουπιές), 50, 60, 80, 100% τις τιμές και, υπακούοντας στις παρακλήσεις της κυβέρνησης, άρχισαν τις μειώσεις 2, 3, το πολύ 5%. Τέτοια απάτη! Εμείς οι γηγενείς, εκτός από κάτι αμετανόητους κομμουνιστές, είχαμε αλλού το νου μας. Κοιτάζαμε αν έφτασε το καράβι από την Τήλο στη Ρόδο! Αν ο Βαλιανάτος θα έβγαζε λόγο!

Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι, ανάμεσα στα γλέντια των γάμων και στο σασπένς του φόνου, κάτι ακούστηκε και για την ημέρα του περιβάλλοντος! Ολοι, βέβαια, εκτός από κάτι αμετανόητους κομμουνιστές, όταν λένε περιβάλλον εννοούν τους κήπους και τα πάρκα. Γι' αυτό ξεχύθηκαν με τσουγκράνες και ποτιστήρια, φορώντας τα καπέλα που πήραν από τους σπόνσορες, οι οποίοι βέβαια είναι αυτοί και τα κέρδη τους που μολύνουν, να καθαρίσουν, λέει, τους χώρους. Ο ένας πότιζε, ο άλλος σκάλιζε! Κουβέντα, βέβαια, για το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Για την ακρίβεια, για την ανεργία, για την απάτη, για τα κέρδη, για την αγορά των όπλων, για τα ναρκωτικά, για τους άτυχους μετανάστες. Αυτό το περιβάλλον, το αφήνουμε μέσα στη βρώμα. Κουβέντα για ανατροπή του!

Πίσω στην Τήλο, λοιπόν! Οπου ο σύγχρονος Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο δήμαρχος του νησιού, και αργότερα μια τεράστια κουστωδία από επιφανείς και από λιγότερο επιφανείς στις τηλεοράσεις, άνθρωποι που καλούνται και μιλούν επί παντός επιστητού, με τη συνηγορία των πολιτικών και κοινωνικών εκσυγχρονιστών (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), έφεραν σε πρώτο πλάνο τη γαλλική επανάσταση, έφεραν στην επιφάνεια τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και νίκησαν! Στο εξής θα μπορούν να παντρεύονται μεταξύ τους οι ομοφυλόφιλοι! Χαρά και πανηγύρια! Τελείωσε οριστικά η πάλη των τάξεων. Πού είσαι καημένε Λάσκαρη να δεις τους κόπους σου! Το ευρωπαϊκό δικαστήριο (αναμένεται) να επισφραγίσει την επιτυχία. Δικαίωμα στην εργασία, στη στέγη, στη σύνταξη, στην παιδεία, στην υγεία, είπατε; Ποιος νοιάζεται γι' αυτά. Το κίτρινο είναι που πουλάει!

Α, παρακαλώ, να μην ξεχάσουμε τον Ρουμάνο! Καλό θα ήταν να του στείλουμε κουφέτα από το γάμο. Καλύτερα πεταμένος στα χωράφια από την αστυνομία, παρά πεταμένος στην Κουμουνδούρου, βορά σε κάθε είδους αγοραπωλησία!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ