Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

«ATHENS LEDRA»: Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του κατασκευαστικού ομίλου «J&P ΑΒΑΞ» οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Η κινητοποίηση γίνεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς οι εργοδότες που έχουν αφήσει «στον αέρα» τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο (οικογένεια Παρασκευαΐδη) είναι συνιδιοκτήτες του κατασκευαστικού ομίλου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αντίστοιχη συγκέντρωση των συνταξιούχων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει επίσης αύριο, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ενώ σε κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 310), καλούν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας.

ΣΕΜΙΣΕΑ: Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Για το επόμενο διάστημα αποφάσισε να προχωρήσει σε: Παρέμβαση σε ιδιωτικά Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Πενθήμερη καμπάνια εγγραφής νέων γυναικών στο Σωματείο. Συνέχιση του συντονισμού με συλλόγους γυναικών, Λαϊκές Επιτροπές κι άλλους φορείς και κοινές, πλατιές συσκέψεις στη Ν. Ιωνία, στον Αγ. Δημήτριο, στην Καλλιθέα και τον Πειραιά. Στις 2 Απρίλη θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση.

«ΙΝΜΑΙΝΤ»: Πληρώθηκαν τη μισθοδοσία του Φλεβάρη και τις υπερωρίες που τους οφείλονταν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΙΝΜΑΙΝΤ» (θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ). Η πληρωμή έγινε τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, όπου συμμετείχαν καθολικά οι εργαζόμενοι.

ΤΡΑΜ: Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο τραμ από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., για να συμμετάσχουν στη Γενική τους Συνέλευση.

ΛΑΥΡΙΟ: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου, μέλους του ΔΣ, από επιχείρηση που εδρεύει στη Σαρωνίδα. Οπως εξηγεί, ο εργαζόμενος ενώ δούλευε πέντε, ακόμα και έξι μέρες τη βδομάδα, η εργοδοσία τον δήλωνε ως εργαζόμενο μόλις δύο μέρες τη βδομάδα.

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Να στείλει σήμερα τα εντάλματα πληρωμής για έγκριση στον αρμόδιο Επίτροπο δεσμεύθηκε η δημοτική αρχή ύστερα από παρέμβαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και των συμβασιούχων που είναι δύο μήνες απλήρωτοι. Μέχρι χτες η δημοτική αρχή αρνούνταν να στείλει τα εντάλματα γιατί η ίδια έκρινε ότι η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή για την πληρωμή των συμβασιούχων είναι αντισυνταγματική!

ΟΤΑ: Αθωώθηκαν χτες ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος και ο Γ. Τσούνης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, οι οποίοι διώκονταν γιατί το 2011 υπέγραψαν ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά μέτρα που είχε λάβει η τότε κυβέρνηση και τους καλούσε να συμμετάσχουν σε απεργία με κατάληψη δημόσιων κτιρίων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ