Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) εκτιμά πως οι καταστροφικές πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν εκτενείς περιοχές της υποσαχάρειας Αφρικής θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

ΣΕΟΥΛ.-- Νοτιοκορεατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι 31 Βορειοκορεάτες πέρασαν το περασμένο 48ωρο τη μεθόριο στην Κίτρινη Θάλασσα με ένα αλιευτικό κι έφθασαν στο νοτιοκορεατικό νησάκι Γεοπγεόνγκ.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Πάνω από 60 σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός και δεκάδες άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τουλάχιστον 15 άτομα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από δύο τεράστιες εστίες καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας. Στην περιοχή έχουν σταλεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από διάφορες πολιτείες της χώρας, καθώς έχουν ήδη προκαλέσει την αποτέφρωση 1.600 εκταρίων δασικής έκτασης...

ΜΠΙΛΜΠΑΟ.-- Το αυτονομιστικό βασκικό κόμμα «Μπατασούνα», το οποίο θεωρείται το πολιτικό σκέλος της ΕΤΑ και έχει τεθεί εκτός νόμου από το 2003, παρουσίασε χτες στο Μπιλμπάο της βόρειας Ισπανίας ένα νέο κόμμα, το οποίο - όπως ισχυρίζεται - απορρίπτει τη βία της ένοπλης οργάνωσης, μια κίνηση που θεωρείται ως προσπάθεια να πάρει μέρος στις τοπικές εκλογές του ερχόμενου Μάη.

ΜΙΛΑΝΟ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μιλάνο. Ενα μέρος των διαδηλωτών αποκόπηκε από τον όγκο της συγκέντρωσης και «πολιόρκησε» την πολυτελή βίλα του Μπερλουσκόνι, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 2 άνθρωποι και να τραυματιστούν 3.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η εταιρεία «America ΟnLine» (AOL) ανακοίνωσε την εξαγορά του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Huffington Post έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποιώντας τη σημαντικότερη κίνησή της από το 2009 όταν αποχώρησε από τον όμιλο «Time Warner». Η εξαγορά θα δημιουργήσει ένα νέο γίγαντα on line μέσων ενημέρωσης που ήδη κατέχει τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες TechCrunch, Engadget και άλλες.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας Portela, Uniao da Ilha και Grande Rio, καταστράφηκαν ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στη συνοικία της σάμπας. Επίσης, στο Ρίο, εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες κατέλαβαν το πρωί της Κυριακής εννιά φαβέλες στο κέντρο του Ρίο, πραγματοποιώντας την πρώτη επιχείρηση στις παραγκουπόλεις μετά το Νοέμβρη.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στη Βραζιλία βρίσκεται από χθες η πρώην γερουσιαστής και διαμεσολαβήτρια Πιεδάδ Κόρδοβα, για το συντονισμό της επιχείρησης απελευθέρωσης αιχμαλώτων των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - FARC. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, εάν όλα εξελιχθούν βάσει των συμφωνιών, η απελευθέρωση των πρώτων αιχμαλώτων θα γίνει την Τετάρτη.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη πολιτεία Τσιουάουα, και άλλα 13 στη βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας, στο πλαίσιο του βρώμικου πολέμου μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών ασφαλείας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ