Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Διαίρει και βασίλευε

«Εχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της αθλιότητας η κυβερνητική προπαγάνδα για τους δήθεν υψηλόμισθους υπαλλήλους των πρώην ΔΕΚΟ, οι οποίοι παρουσιάζονται, από τους "παπαγάλους" των ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και έντυπων, ως οι βασικοί, αν όχι μοναδικοί, υπεύθυνοι για τα ελλείμματα των διαφόρων επιχειρήσεων. Το ίδιο παραμύθι που έλεγαν για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, τώρα το προσαρμόζουν και για την περίπτωση των εργαζομένων στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και του Πειραιά, παρουσιάζοντας μάλιστα και "ρεπορτάζ", τα οποία καταγράφουν μισθούς που φτάνουν τα 70 και 80 χιλιάρικα ευρώ, "καθαρά", το χρόνο. Πρόκειται για "ειδήσεις" βγαλμένες κατευθείαν από τα Γραφεία Τύπου των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και που σκοπό έχουν να στρέψουν ενάντια στους εργαζόμενους του ΟΑΣΑ - όπως και πολύ πρόσφατα του ΟΣΕ - τον άνεργο ή τον υποαπασχολούμενο του ιδιωτικού τομέα, που ελάχιστη γνώση έχει για το πραγματικό ύψος των μισθών και που, επιπλέον, ο ίδιος βιώνει τις κακές υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

με χοντροκομμένα ψέματα

Καταρχήν, για να το ξεκαθαρίσουμε, οι παραπάνω μισθοί αφορούν σε ελάχιστες και εξαιρετικές περιπτώσεις εργαζομένων με 35 χρόνια υπηρεσία, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις περικοπές των μισθών που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για χονδροειδές ψέμα, που αναμασούν ευχαρίστως οι διάφοροι "ρεπόρτερ", οι οποίοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κοιτάξουν τα μισθολόγια των εργαζομένων, για να διαπιστώσουν ότι ο μέσος μισθός δεν ξεπερνά τα 1.200 ευρώ "καθαρά" το μήνα.

και νέο χαράτσι ενόψει

Πίσω από τις παραπάνω αθλιότητες κρύβεται η επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να "τσεκουρώσει" άγρια το λαϊκό εισόδημα και μέσω του εισιτηρίου των αστικών μέσων μεταφοράς, που σε πρώτη φάση θα αυξηθεί από 30 έως 50 λεπτά, ενώ στο "βάθος" επέρχεται η είσοδος ιδιωτών για την οριστική "εξυγίανσή" τους».

(το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ