Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η δύναμη του λαού είναι το παν

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας να απορρίψει την αίτηση ίδρυσης του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή εξαγγέλλει στο καταστατικό του πως θα δώσει «απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια απόφαση ενός προσώπου. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ...εμπνευσμένο από το δόγμα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, των μονοπωλίων που σημαίνει ότι για τα συμφέροντά τους νομιμοποιούνται να κάνουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους, άλλες επεμβάσεις, να δολοφονούν λαούς και οι λαοί όχι μόνο να το αποδέχονται αλλά να το στηρίζουν. Θέλουν να περάσουν στη συνείδηση λαού και νεολαίας ότι κάθε λαϊκή κινητοποίηση, που αντιδρά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υπονομεύει τη χώρα. Και ας είναι σε βάρος του λαού. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν περιορίζεται σε μια απόφαση ενός Πρωτοδικείου στη Λαμία και δεν αφορά μόνο τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Χρειάζεται, βέβαια, να σημειώσουμε ότι η απορριπτική απόφαση ήρθε την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ...πρωτοβουλία (επέμβαση) αναδιοργάνωσης στο φοιτητικό σπουδαστικό κίνημα και στους Συλλόγους, ενώ επιδιώκει να εφαρμόσει το νόμο - πλαίσιο. Θέλουν φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους υποταγμένους στις επιδιώξεις κράτους - επιχειρηματιών στα πανεπιστήμια και όχι για τις διεκδικήσεις των παιδιών του λαού.

Η απόφαση αυτή είναι «κόπια» των αντιδραστικών κειμένων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που τάσσεται ενάντια σε οποιαδήποτε κινητοποίηση στρέφεται εναντίον τους. Με αυτόν τον τρόπο η απόφαση βγάζει ...παράνομες ακόμα και τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν... Θυμίζει δηλώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ! Αποτελεί συνέχεια των θέσεων και των απειλών της κυβέρνησης (και των κομμάτων που στηρίζουν, επί της ουσίας, την πολιτική της) πως η δράση ενάντια στην αντιλαϊκή «νομιμότητα», δηλαδή σε κάθε αντιλαϊκό νόμο ή σχέδιο που αφαιρεί δικαιώματα και καταδικάζει στην εξαθλίωση, δεν επιτρέπεται. Στο στόχαστρο πάντα ήταν (και θα είναι) η αντιιμπεριαλιστική δράση των λαών, γι' αυτό και η «τυφλή» αστική Δικαιοσύνη υπερασπίζει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δε θέλουν να αποκαλύπτεται ο στόχος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε κάθε σημείο της Γης, για την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου, που σκορπά το θάνατο σε ολόκληρους λαούς, προκειμένου να προχωρήσει τους σχεδιασμούς του, να αρπάξει πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ξαναμοιράσει τον πλούτο και τα σύνορα των λαών.

Η κυρίαρχη τάξη προσπαθεί να μετατρέψει τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος σε φορείς που δε θα έχουν καμιά σχέση με την πάλη για τα συμφέροντα λαού και νεολαίας, αλλά μ' αυτά που καθορίζουν κράτος και κεφάλαιο. Και φαίνεται πως η αστική Δικαιοσύνη έρχεται να συμβάλει σ' αυτό. Βεβαίως η ανάπτυξη της οργανωμένης μαζικής λαϊκής πάλης δεν καθορίζεται από τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ούτε από τις αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης. Είναι υπόθεση του ίδιου του λαού, εξαρτάται από το συσχετισμό δυνάμεων, την αλλαγή του οποίου σε όφελός του ο λαός έχει τη δύναμη να την επιβάλει. Ο αγώνας ενάντια σ' αυτούς τους σχεδιασμούς συνδέεται, είναι άρρηκτα δεμένος, με τη συνολική ρήξη και ανατροπή με το σύστημα που θεωρεί ως «σταθερό» ...δικαίωμα, για τους εργαζόμενους, μόνο την εκμετάλλευση. Ο λαός μας έχει μια μεγάλη πορεία στην ταξική πάλη και τέτοιου είδους αποφάσεις και σχεδιασμοί θα πέσουν στο κενό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ