Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τα κλεφτρόνια... προστατεύουν την Ολυμπιάδα!

Ολοι οι ξένοι «προστάτες» και επεμβασίες ενδιαφέρονται για την... ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενδιαφέρονται, δηλαδή να αποσπάσουν, με κάθε τρόπο, ένα μέρος από τον πακτωλό του ποσού που προορίζεται γι' αυτόν τον τομέα.

Και πιέζουν αδίστακτα και ασύστολα προς την κατεύθυνση αυτή. Με διπλωματικές παρασκηνιακές ενέργειες, με ταξιδιωτικές οδηγίες που προειδοποιούν τους υπηκόους τους ότι στην Ελλάδα υπάρχουν «καμάκια», τροπική ζέστη, κουνούπια, σεισμοί και πάσης φύσεως κλεφτρόνια που περιμένουν τους επισκέπτες της Ολυμπιάδας, για να τους μαδήσουν.

Και με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσαν Βρετανοί του ομαδικού ξεβρακώματος - και όχι μόνο - έφτασε ήδη η πρώτη βρετανική αστυνομική αποστολή, με σύμφωνη την κυβέρνηση, για να μας «προστατέψει» από τους... Βρετανούς!

Πρακτικότερος και πονηρός Ρωμιός ο αστυνομικός διευθυντής κατά την εποχή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, ζήτησε και έκανε ολυμπιακή... εκεχειρία με τα κλεφτρόνια και τους μικροαπατεώνες της εποχής. Και τους ζήτησε, όπως τους είπε, όχι μόνο να μην πειράξουν τους ξένους επισκέπτες, αλλά και να τους προφυλάξουν από ξένους «ομότεχνους» που θα μπορούσαν να εισβάλλουν μαζί με τους αλλοδαπούς φιλάθλους και να τους αρπάξουν το «λάχανο» (σ.σ. το πορτοφόλι)!

Και η πρωτότυπη και ιστορική αυτή εκεχειρία πέτυχε τόσο πολύ, ώστε καμιά κλοπή, καμιά διάρρηξη δε σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τα εγχώρια κλεφτρόνια εγγυήθηκαν και τήρησαν την «μπέσα».

Αμέσως όμως μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας, όπως καταγράφεται από τους χρονικογράφους, ξανάπιασαν δουλιά! Γιατί τα κλεφτρόνια κρατούν μια ιδιότυπη «μπέσα», ενώ οι μεγαλοκλεφταράδες και ταχυδακτυλουργοί της πολιτικής και της εκμετάλλευσης δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες «φούσκες» εξαγγελιών.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org