Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Το... Συμβόλαιο του Α. Σπηλιωτόπουλου

Την ένταση της αστυνόμευσης παντού στην Αθήνα προκρίνει ο υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας, Α. Σπηλιωτόπουλος. Κατά την παρουσίαση του προγράμματός του, με τίτλο «Συμβόλαιο Διάδρασης για την αναγέννηση της Αθήνας», εστίασε στην ασφάλεια στην πόλη, η οποία, όπως είπε, είναι προϋπόθεση για να μη νιώθουν οι δημότες «ξένοι στη γειτονιά τους» και να «μην απαξιώνεται η περιουσία και η εργασία τους». Και τα λέει αυτά ο υποψήφιος της ΝΔ, που αυτός και το κόμμα του, με την πολιτική τους, φρόντισαν ώστε χιλιάδες κάτοικοι της πόλης να ζουν στη μέγιστη ανασφάλεια, αφού έχει τσακιστεί το εισόδημά τους, έχουν στερηθεί τη δουλειά τους, ενώ άλλοι είναι άστεγοι και φυτοζωούν. Με σαφείς αιχμές προς τους μετανάστες, για τους οποίους έχει πει πως πρέπει να φύγουν από την πόλη, ο Α. Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε εκ νέου την πρότασή του για τη δημιουργία ειδικής ομάδας της ΕΛΑΣ, απαρτιζόμενη από εκπαιδευμένους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, με «μητροπολιτική αντίληψη», οι οποίοι θα καταπολεμούν, όπως είπε, την εγκληματικότητα. Ενταση της καταστολής δηλαδή...

***

Γίνε και συ αφεντικό, μπορείς

Στη στήριξη της «επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών» στάθηκε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Καλλιθέα, πιστή στην πολιτική της «υγιούς επιχειρηματικότητας», από την οποία προσδοκά αντιμετώπιση της ανεργίας, λέγοντας: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε απασχόληση, με κανονικές δουλειές, με κανονική αμοιβή και ασφάλιση», όταν το τσάκισμα όλων αυτών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αρα σπέρνει αυταπάτες στο λαό.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου οι απολυμένοι, από τη μία μέρα στην άλλη, μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες. Μπορούν να δημιουργήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και να μοιραστούν τα «έσοδα». Που σημαίνει, αντί μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, να αναλαμβάνουν τη δημιουργία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών με πληρωμή, υπηρεσιών που δεν παρέχουν το κράτος, οι δήμοι, οι περιφέρειες, κυνηγώντας πελάτες μπας και βγάλουν ένα ψευτοεισόδημα. Αλλωστε οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τις εντάσσει στη λεγόμενη «αλληλέγγυα οικονομία» και τις χαρακτηρίζει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην «παραγωγική ανασυγκρότηση».

Σ' αυτήν τη γραμμή, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κινούμενη αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, συμφώνησε με τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, μεταξύ άλλων, και για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην πραγματικότητα, οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό και εμπορική ιδιότητα και μέλη τους μπορεί να είναι μεμονωμένοι πολίτες αλλά και επιχειρήσεις. Οι δημοτικές αρχές για να ψευτοκαλύψουν τα κενά που οι ίδιες δημιούργησαν σε παροχή υπηρεσιών, όπως και η εγκατάλειψη από το κράτος παροχής υπηρεσιών, ιδιαίτερα προνοιακών, με την κατάργηση οργανισμών και τις χιλιάδες απολύσεις, «νοικιάζουν» απ' αυτές φτηνό προσωπικό (κακοπληρωμένο, προσωρινό, ανακυκλούμενο) ή αναθέτουν απευθείας σ' αυτές την παροχή υπηρεσιών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ