Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες στην Αργεντινή εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, αντιδρώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Μαουρίτσιο Μάκρι, που προχωρά σε περικοπές μισθών, συντάξεων, αυξήσεις σε κοινωνικά αγαθά κ.λπ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει με 40%. Προχωρώντας στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες σε αποκλεισμό της μεγάλης λεωφόρου Παναμερικάνα, δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής με αντλίες νερού και δακρυγόνα.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ενας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε χτες στη διάρκεια συγκρούσεων με τζιχαντιστές στο νοτιοδυτικό Μάλι, λίγες ώρες προτού μεταβούν στην πόλη Γκάο της δυτικοαφρικανικής χώρας ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό και ο Γερμανός ομόλογός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο πλαίσιο προώθησης αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

ΜΠΑΝΤΖΟΥΛ.-- Στις κάλπες κλήθηκαν χτες περίπου 886.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στη δυτικοαφρικανική Γκάμπια για την ανάδειξη νέας 239μελούς Βουλής, περίπου τέσσερις μήνες μετά τις επεισοδιακές προεδρικές εκλογές, που ανέδειξαν νικητή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Αντάμα Μπάροου, εκτοπίζοντας τον επί δεκαετίες «Πρόεδρο» Γιαχία Τζάμεχ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- «Οι στενότερες οικονομικές σχέσεις είναι μονόδρομος για να ξεπεράσουμε την περιφερειακή αστάθεια, ιδιαίτερα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη που παραμένει πυριτιδαποθήκη», τόνισε χτες σε συνέντευξή του ο Σέρβος νεοεκλεγείς Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξαίροντας παράλληλα τη σημασία έργων υποδομής που αναλαμβάνουν μονοπώλια και πραγματοποιούνται στον άξονα Βελιγράδι - Σαράγεβο - Πρίστινα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ