Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Νεκρός με εμφανή σημάδια σκληρών βασανιστηρίων στο κορμί του βρέθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ζιντάν, λίγο περισσότερο από 24 ώρες μετά την κλήση του για ανάκριση από κυρίαρχη παραστρατιωτική ομάδα της λιβυκής πρωτεύουσας, ο πρώην πρέσβης της χώρας στο Παρίσι. Ο Ομάρ Μπέρμπες υπήρξε διπλωμάτης επί καθεστώτος Καντάφι αλλά και υπό την νέα ηγεσία δεν είχε διωχθεί από το υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΑΡΙΣΙ.-- «Δεν είναι όλοι οι πολιτισμοί ισάξιοι, τουλάχιστον με βάση τις αρχές του κόμματός μας και όχι τις σχετικότητες των "αριστερών"», υποστήριξε σε εκδήλωση το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού Κλοντ Γκεάν και σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος UMP του Νικολά Σαρκοζί. Η συνέχεια της δήλωσης Γκεάν με αναφορές σε μπούργκες, μαντίλες, δικαιώματα γυναικών κλπ. κατέστησε σαφές ότι «έδειχνε» το μουσουλμανισμό και όπως αναμενόταν προκάλεσε κύμα οργισμένων αντιδράσεων από κόμματα, οργανώσεις και την μουσουλμανική κοινότητα στη Γαλλία. Επίσης, έδωσε το έναυσμα της σκληρής κόντρας με το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» για τον προσεταιρισμό του ακροατηρίου του ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Μολυσμένη σε επικίνδυνο βαθμό είναι η καλλιεργήσιμη γη στο Κοσσυφοπέδιο αναφέρει η αλβανόφωνη εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» της Πρίστινας, επικαλούμενη σχετικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο καταγράφει μεγάλες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων (π.χ. χρώμιο, νικέλιο, μόλυβδο, αρσενικό).

ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΙ.-- Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε μάλλον εύκολα την αναμέτρηση στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία της Νεβάδα, καταλαμβάνοντας το 47%. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νιουτ Γκίνγκριτς (22%) και ακολούθηκε ο Ρον Πολ (19%).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ