Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα «ψιλά γράμματα»

«Η γκάμα της βαρβαρότητας - πέρα και πάνω από την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, την "οριζόντια" συρρίκνωση στους μισθούς και τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα - περιλαμβάνει και τα παρακάτω μέτρα:

1. Καρατόμηση ή και πλήρη κατάργηση "κοινωνικών παροχών και επιδομάτων" για ανέργους, πολύτεκνους και ανάπηρους.

2. Την τρίτη στη σειρά μείωση των επικουρικών συντάξεων, σε ποσοστό τουλάχιστον 15%.

3. Παραπέρα περικοπές των δαπανών για υγειονομική και ασφαλιστική περίθαλψη.

4. Τρανταχτές ανατιμήσεις μέχρι και 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, επίσης στα τιμολόγια και άλλων πρώην ΔΕΚΟ.

5. Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, που για το 2012 θα κλιμακωθούν από 50.000 μέχρι και για 100.000 εργαζόμενους.

6. Μαζικά λουκέτα σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, μαζί και «αναδιαρθρώσεις» σε σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.ά.

7. Επεκτείνουν τα χαράτσια πάνω στη μικρή περιουσία, επιβάλλοντας φόρους στα αγροτεμάχια και σε εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης.

8. Κατάργηση των λεγόμενων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σήμερα σε νησιά του Αιγαίου, γεγονός που σημαίνει τετραπλασιασμό του φόρου για φάρμακα και διπλασιασμό για τρόφιμα, τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης κ.ά.

9. Ενταξη αγροτών πάνω από έναν ορισμένο τζίρο (πιθανόν στα 25.000 ευρώ το χρόνο) σε καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία, θα τους επιβάλουν δηλαδή και το χαράτσι επιτηδεύματος (σήμερα 400 ευρώ το χρόνο).

10. Αύξηση των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα σε ετήσια βάση (...) Με τον τρόπο αυτό έρχονται και απογειώνουν με αντίστοιχα ποσοστά (25%) και τα χαράτσια "ηλεκτροδοτούμενων χώρων", αυτά που αρπάζουν κάθε χρόνο μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτόματα επέρχονται ανατιμήσεις και μια σειρά από άλλα χαράτσια που συνδέονται με τις "αντικειμενικές τιμές", όπως σε γονικές παροχές, μεταβιβάσεις, ΤΑΠ (που το πληρώνουν και οι ενοικιαστές επίσης με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ).

11. Μεγάλες μειώσεις αποδοχών για τους εργαζόμενους σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

12. Μεθοδεύουν τη συρρίκνωση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) με μαζικά λουκέτα σε υποκαταστήματα, απομάκρυνση εργαζομένων, ξεπούλημα για όλες τις θυγατρικές επιχειρήσεις.

13. Παραπέρα μειώσεις στα "ειδικά μισθολόγια" που ισχύουν για κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι "μεσοσταθμικές μειώσεις" υπολογίζονται στο 20% με διακύμανση από 10% μέχρι και 50%.

14. Πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης οδηγίας Μπολκεστάιν.

15. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε όφελος της εργοδοσίας σε ποσοστό τουλάχιστον 5% (...) "πρόταση"(...) για την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς μέχρι 400 ευρώ το μήνα, προφανώς γιατί σε αυτά τα επίπεδα σκοπεύουν να τους συνθλίψουν».

(αποσπάσματα από πλήρες ρεπορτάζ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ