Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

EUROMEDICA: Κινητοποίηση για να μπει τέλος στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία σχεδόν 3.000 εργαζομένων του ομίλου «Euromedica» οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας, την Παρασκευή, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

ΒΙΣ: Συνεχίστηκαν χτες για 8η μέρα οι 24ωρες απεργίες των εργαζομένων στη ΒΙΣ στο Βόλο, που αγωνίζονται για να μην απολυθούν 31 συνάδελφοί τους από το τμήμα χαρτοποιίας που η εργοδοσία θέλει να κλείσει. Η νέα τριμερής συνάντηση που ήταν να γίνει χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας αναβλήθηκε, με ευθύνη του διευθυντή της, για σήμερα ή αύριο, ενώ στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί απεργοί και συνδικαλιστές που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ενα ακόμα χαράτσι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους εργαζόμενους στις τράπεζες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας και ενώ ήδη γίνονται κρατήσεις υπέρ αυτής από τους μισθούς τους. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θέλει να τους επιβάλει αναδρομική εισφορά, από το 2011, υπέρ της ανεργίας, ύψους 1%. Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) επισήμανε στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΟΕ ότι η αντίδραση σε αυτό το σχεδιασμό δεν πρέπει να είναι ούτε αποσπασματική ούτε να εξαντληθεί μόνο σε νομικές προσφυγές, τακτική που υιοθετεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ.

ΣΑΜΟΣ: Πλατύ κάλεσμα στα σωματεία των υγειονομικών και των εργαζομένων όλων των κλάδων να σταθούν δίπλα στους συνδικαλιστές του νοσοκομείου Σάμου, που διώκονται επειδή μπήκαν μπροστά για να ακυρώσουν τα σχέδια των φασιστών της Χρυσής Αυγής για αιμοδοσία «μόνο για Ελληνες», απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, τρεις συνδικαλιστές του νοσοκομείου δικάζονται στις 15 Οκτώβρη, γιατί τον Απρίλη του 2013 συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων σωματείων και φορέων να μην επιτρέψουν στους φασίστες να οργανώσουν την αιμοδοσία της ντροπής.

MEGA: Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του MEGA για την προσπάθεια επιβολής, με κάθε μέσο, περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων του καναλιού να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 6ωρη στάση εργασίας, που ανάγκασε σε πρώτη φάση την εργοδοσία σε αναδίπλωση.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ