Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ.-- Η τροπική καταιγίδα Γκόρντον έφτασε το τελευταίο 48ωρο στις ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού προκαλώντας το θάνατο ενός παιδιού και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων νοικοκυριών. Η καταιγίδα έπληξε την περιοχή κοντά στα διοικητικά όρια των πολιτειών Αλαμπάμα και Μισισιπή, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στην πόλη της Νέας Ορλεάνης, στην πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία είχε καταστραφεί το 2005 από τον τυφώνα «Κατρίνα».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από διπλή βομβιστική επίθεση σε γειτονιά σιιτών, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Η επίθεση έγινε κοντά στο νοσοκομείο Αλί Αμπάντ και το πανεπιστήμιο της πόλης, ενώ αρχικά δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας που ερευνά τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ, προθυμοποιήθηκε να δεχθεί την υποβολή απαντήσεων γραπτώς από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ερωτήσεις του για το αν το προεκλογικό επιτελείο του συνωμότησε με τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016. Ο Μιούλερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον Τραμπ να καταθέσει ενώπιον της ομάδας του προκειμένου να του ζητηθούν διευκρινίσεις.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ