Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τη σκέψη στο μέλλον τους

Η νεολαία, μπροστά στην τελική ευθεία προς την κάλπη, είναι αυτή που δέχεται τις περισσότερες κολακείες από τα αστικά κόμματα, τους εταίρους του δικομματισμού, αλλά και αυτά του ευρωμονόδρομου. «Πρώτα οι νέοι», «τόπο στα νιάτα», «οι νέοι στο προσκήνιο», «ήρθε η ώρα της νέας γενιάς», είναι μερικά από τα εύηχα αλλά κενά περιεχομένου σλόγκαν. Για το ΚΚΕ το πραγματικά νέο είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες της νέας γενιάς, της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, των εργατών, των φτωχών αγροτών, των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, των μεταναστών. Των μαθητών, των φοιτητών, των νέων ανέργων και εργαζομένων.

Αυτό που κρύβουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δυνάμεις που έχουν πολιτική διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι ότι δεν μπορούν ταυτόχρονα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτών των νέων των λαϊκών οικογενειών και να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ δεν προσπαθεί να δελεάσει τους νέους προσφέροντάς τους «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», αλλά τους καλεί και τη στιγμή της κάλπης να σκεφτούν τη ζωή τους. Να σκεφτούν αυτά που έχουν ανάγκη αυτοί και οι οικογένειές τους. Το δικαίωμα στη δουλιά με δικαιώματα στην ασφάλιση και στη σύνταξη. Την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και την Υγεία, που τους στερούν, τον πραγματικό πολιτισμό, που θάβεται στη σαβούρα της υποκουλτούρας η οποία κυριαρχεί, τον αθλητισμό. Την εξασφάλιση προϋποθέσεων για να κάνουν οικογένεια.

Το νέο για τους κομμουνιστές είναι αυτό που πάει μπροστά τη ζωή. Αυτό που, σήμερα με τον τεράστιο παραγόμενο πλούτο, μπορεί να είναι σε όφελος της νέας γενιάς. Το ΚΚΕ καλεί τη νέα γενιά από τα λαϊκά στρώματα να βάλει τον πήχη ψηλά και να απαιτήσει τα δικαιώματά της. Να μην αρκεστεί στη χαμοζωή και στα δήθεν μοντέρνα μοντέλα, των φοιτητοδανείων, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της ευελφάλειας (δηλαδή, της ασύδοτης εκμετάλλευσης και της δουλιάς χωρίς δικαιώματα). Να μη μείνει στο επιμέρους, να μην αρκεστεί σε κάποιες πρώτες νίκες ή στο γεγονός ότι ένα τμήμα του νεολαιίστικου κινήματος μπορεί να επιβάλλει έναν ελιγμό τακτικής σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση (όπως στο άρθρο 16), όταν την ίδια ώρα ψηφίστηκε ο νόμος που ανοίγει τις πόρτες των πανεπιστημίων στους επιχειρηματίες. Το επιμέρους πλέον δε φτάνει.

Το ΚΚΕ θεωρεί τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, το κίνημά τους, κομμάτι του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τα προβλήματά τους είναι τα ίδια με αυτά των εργατών. Γι' αυτό τους καλεί να σκεφτούν την ταξική τους θέση και των οικογενειών τους. Να δώσουν ταξική απάντηση. Η νεανική ψήφος στο ΚΚΕ δε θα πάει στο βρόντο, δε θα γίνει την άλλη μέρα των εκλογών εξαγοράσιμη στο παζάρι των βολεμάτων. Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι μέσα στη νεολαία που αγωνίζεται γιατί είναι το κόμμα που φέρνει το πραγματικά νέο της εποχής μας, την ανατροπή του ξεπερασμένου εκμεταλλευτικού συστήματος. Με συνέπεια και φερεγγυότητα στις πράξεις και όχι στα λόγια και σε όλα τα μετερίζια, στο εργατικό κίνημα, στο νεολαιίστικο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτό κόκκινη ταξική νεανική ψήφος σημαίνει ψήφος προοπτικής.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ