Παρασκευή 6 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Χρυσή Αυγή: Πάντα στο πλευρό της αστικής τάξης

Το πώς χειρίζεται και τοποθετείται η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή στα λεγόμενα «εθνικά θέματα» και βεβαίως απέναντι στα Ελληνοτουρκικά αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι χρυσαυγίτες είναι τα καλύτερα τσιράκια της αστικής τάξης, ενταγμένοι στα επικίνδυνα και αντιλαϊκά της σχέδια. Το λένε μόνοι τους, το φωνάζουν, το προβάλλουν με κάθε τρόπο, με κάθε ευκαιρία. Οι χρυσαυγίτες αποκαλούν Τούρκους τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης, όπως ακριβώς και ο Ερντογάν. Λένε για τα «σύνορα της καρδιάς τους» στον Πόντο, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στη Βόρεια Ηπειρο, στην Ανατολική Ρωμυλία κ.λπ., ό,τι δηλαδή λέει και ο Ερντογάν για την ελληνική Θράκη, την Κύπρο και άλλες περιοχές. Εξάπτουν τον εθνικισμό, που συγκαλύπτει τις ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης για τους κινδύνους που απειλούν το λαό, από την εμπλοκή της σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην τουρκική αστική τάξη για να αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες, όπως τη Συνθήκη της Λοζάνης, και να επιδιώκει αλλαγή των συνόρων με το αίμα του ελληνικού και τουρκικού λαού. Πάντα έτσι γινόταν. Η χούντα την οποία θαυμάζουν έκανε πραξικόπημα στην Κύπρο και έδωσε την αφορμή στην Τουρκία για να εισβάλει το 1974. Οι μεγάλες καταστροφές, όπως στην Κύπρο, έχουν γίνει με το μανδύα του υπερπατριωτισμού, όπως αυτός που εκπροσωπεί η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.

* * *

Αρκεί να δει κάποιος ορισμένες μόνο δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, για να καταλάβει τι καπνό φουμάρουν. Ορισμένα παραδείγματα:

Η Χρυσή Αυγή χειροκρότησε επίσημα την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, πολύ πριν ο Αλ. Τσίπρας πάει να κάνει τεμενάδες, προφανώς συνεπής και αυτή στο στόχο του κεφαλαίου για γεωστρατηγική αναβάθμισης της χώρας, στόχος δεμένος με τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Λέει ο ευρωβουλευτής Λ. Φουντούλης σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο: «Aς θυμηθούν σχεδόν όλοι τις δηλώσεις τους εναντίον του Τραμπ, όπως και το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Ελλάδα, καμία χώρα της Ενωσης δεν πληροί την προϋπόθεση του 2% των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». Δηλαδή, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής «μαλώνουν» τις άλλες χώρες της ΕΕ, επειδή δεν δίνουν αρκετά λεφτά για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, αλλά και όποιον λέει κακή κουβέντα για τον μεγαλοκαπιταλιστή και πολεμοκάπηλο Τραμπ. Είναι περήφανοι που η Ελλάδα ξοδεύει περίπου 4 δισ. ευρώ το χρόνο σε εξοπλισμούς που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, την ώρα που για τη νεολαία «δεν υπάρχει σάλιο», την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ματώνουν, την ώρα που ασθενείς σταματούν θεραπείες και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο εξαιτίας των περικοπών στον τομέα της Υγείας.

Εξάλλου, η εθνικιστική Χρυσή Αυγή, που εκφράζει αλυτρωτικές θέσεις, που σπέρνει το δηλητήριο του σοβινισμού, διεκδικώντας μια «μεγάλη Ελλάδα» και που θεωρεί ότι το «όνομα Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτο», δεν διστάζει να συζητάει για τα ...ανταλλάγματα που θα έπρεπε να υπάρχουν για την επερχόμενη είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος, αρχηγός ΧΑ (xryshaygh.com, 24/2/18), «...η κυβέρνηση των Αθηνών (...) αποδέχτηκε κατ' ουσίαν (...) την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με ένα όνομα, το οποίο θα φέρει τον όρο "Μακεδονία" χωρίς να λάβει το παραμικρό αντάλλαγμα!». Φανερώνοντας ουσιαστικά ότι το βασικό είναι η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος για το καλό της ελληνικής αστικής τάξης και σε αυτό η Χρυσή Αυγή είναι συνεπής. Οπως συνεπείς ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι που για τα ίδια ακριβώς συμφέροντα συνεργάστηκαν πλήρως με τους φασίστες ομοϊδεάτες, τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους.

* * *

Οι ναζιστές της δολοφονικής Χρυσής Αυγής λένε μεγάλα λόγια και πουλάνε ψεύτικο πατριωτισμό. Μόνο που όλοι ξέρουν τι έκαναν οι φασίστες την τελευταία φορά που κάποιος κατέλαβε εδάφη της Ελλάδας. Γίνανε υπηρέτες των ναζί κατακτητών, κατέδιδαν και κυνηγούσαν αυτούς που αντιστέκονταν, με πρώτους τους κομμουνιστές. Ο όρκος των Ταγμάτων Ασφαλείας έλεγε: «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ (...)». Εκμεταλλεύτηκαν τη φτώχεια του λαού για να κάνουν περιουσίες. Αυτούς, λοιπόν, υμνούν σήμερα οι χρυσαυγίτες! Και γι' αυτό ο λαός χρειάζεται να απομονώσει ακόμη πιο αποφασιστικά την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και να καταδικάσει την ανοχή εκ μέρους των μηχανισμών του κράτους στις πρακτικές τους. Ενας αγώνας που είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννά!


Ν. Π.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ