Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου δικάζονται εκ νέου τρεις συνάδελφοί τους για την κινητοποίηση που έγινε το 2012, στη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των δημάρχων με τη συμμετοχή του Γ. Φούχτελ, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης.

ΚΤΕΛ: Μία ακόμα απόλυση οδηγού, αυτή τη φορά στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ). Η απόλυση έγινε με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 94/2014. Το συγκεκριμένο ΠΔ προώθησε το περασμένο καλοκαίρι η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με αυτό κατάργησε την προστασία που παρείχε από τις απολύσεις ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΚΤΕΛ.

«ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»: Απλήρωτοι για δυο μήνες και για τις υπερωρίες τους είναι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που ζητά την άμεση πληρωμή τους, καθώς και το σταμάτημα της εντατικοποίησης της δουλειάς. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ