Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, την Κυριακή 16 Φλεβάρη, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο (Χαριλάου 30, Ελευσίνα). Καλεί τους εργαζομένους με μαζική συμμετοχή να δώσουν απάντηση και στην πλειοψηφία του ΕΚ Ελευσίνας, που σε συνεργασία με την εργοδοσία έστησαν αντι-σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για να «μαγειρέψουν» συσχετισμούς και να διασπάσουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

ΝΑΟΥΣΑ: Το ΕΚ Νάουσας αναγγέλλει νέα κινητοποίηση για μέτρα προστασίας των ανέργων, την Πέμπτη 13/2 στις 10.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Στις 10 και 11 Φλεβάρη θα γίνουν οι εκλογές για το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες. Στις 13 Φλεβάρη θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και από τη Νότια και τη νησιωτική Ελλάδα, για να καταλήξουν την επόμενη μέρα στην Αθήνα, περνώντας από πολλές πόλεις.

COCA COLA: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς της Coca Cola και της ΕΛΒΟ, καθώς και της ΕΥΑΘ, που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, έγινε το απόγευμα της Τρίτης με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων από τους παραπάνω χώρους.

ΕΚΛ: Την Κυριακή 23 Φλεβάρη θα γίνει το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με θέματα: Απολογισμός δράσης της Διοίκησης για το 2013 και προγραμματισμός δράσης για το 2014, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, συζήτηση και έγκριση ψηφισμάτων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ: Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί στην παράσταση «Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι», της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 16 Φλεβάρη, 11 π.μ., στο Περιστέρι (Θεατράκι Ξυλοτεχνίας - παλαιό Δημαρχείο, οδός Παρασκευοπούλου και Παλαμά, στάση μετρό «Περιστέρι»).

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος 27), η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική μέρα δράσης που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) για την υπογραφή ΣΣΕ και τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν και με το επάγγελμα (κώδικας δεοντολογίας, Ν.4174/13).

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Να επαναπροσλάβει τους 23 εργαζομένους που έχει απολύσει από τον περασμένο Νοέμβρη και να σταματήσει την εκ περιτροπής εργασία απαιτεί από την επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου Κόκκαλη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).

ΟΤΑ: Στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί αύριο ο κλάδος των ΟΤΑ, μέρα κατά την οποία συζητείται η προσφυγή κατά της διαθεσιμότητας στο ΣτΕ. Θα γίνει συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ στις 9 π.μ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ