Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατασκόπευαν, τουλάχιστον από το 2002 και τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας (1998 - 2005) σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, αποκάλυψε η δημόσια γερμανική τηλεόραση NDR.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η νότια κυρίως Αγγλία πλήττεται και πάλι από σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας (θύελλες, πλημμύρες κ.λπ.), με αποτέλεσμα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, να υποσχεθεί χτες νέα έκτακτη οικονομική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές ύψους 100.000.000 στερλινών.

ΜΟΣΧΑ.-- Τρένο που μετέφερε 32 δεξαμενές φυσικού αερίου εκτροχιάστηκε χτες το πρωί στο Κίροφ, 900 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια πυρκαγιά. 250 πυροσβέστες συμμετείχαν στην κατάσβεσή της, ενώ πάνω από 400 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Τρία πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη της χρεοκοπημένης τράπεζας «Anglo Irish Bank», η «διάσωση» της οποίας στοίχισε στους Ιρλανδούς περίπου 29 δισ. ευρώ, οδηγήθηκαν χτες ενώπιον ενός δικαστηρίου στο Δουβλίνο. Κατηγορούνται ότι προσέφεραν παράνομα δάνεια σε 16 άτομα για να αγοράσουν μετοχές της τράπεζας το 2008, ώστε να ανεβάσουν τεχνητά την τιμή της μετοχής της.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ υιοθέτησε χτες τη θέσπιση χημικού ευνουχισμού σε άτομα που έχουν καταδικαστεί πάνω από μία φορά για παιδεραστία.

ΣΟΦΙΑ.-- Τρεις ηλικιωμένοι κάηκαν το βράδυ της Τρίτης ζωντανοί στη διάρκεια πυρκαγιάς σε γηροκομείο της πόλης Χάσκοβο, στη Βουλγαρία.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 32 άτομα σκοτώθηκαν χτες σε νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων που σάρωσε πυκνοκατοικημένες περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Δώδεκα παιδιά τραυματίστηκαν χτες από βομβιστική επίθεση αγνώστου σε ιδιωτικό σχολείο στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ