Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), αναφέρεται πως ο πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα χτες οι σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του αιθιοπικού στρατού και ενόπλων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Λαού Τιγκράι της βορειοανατολικής Αιθιοπίας.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Το ΑΕΠ της Ινδονησίας συρρικνώθηκε το γ' τρίμηνο του 2020 κατά 3,49% σε σχέση με πέρυσι. Το β' τρίμηνο η συρρίκνωση ήταν 5,32%. Αστικά ΜΜΕ σχολίαζαν ότι πρόκειται για τα πρώτα σημάδια ύφεσης από την ασιατική κρίση του 1998, σε μία χώρα που μέχρι τώρα παρουσίαζε από τους υψηλότερους ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας έδωσε εντολή για τη σφαγή 200.000 πουλερικών μετά τον εντοπισμό ενός εξαιρετικά παθογόνου στελέχους της γρίπης των πτηνών σε αγροκτήματα κοντά στην πόλη Πέφλικ. Το μέτρο λαμβάνεται για δεύτερη φορά στην Ολλανδία αυτόν το μήνα, μετά τον εντοπισμό του στελέχους Η5Ν8 σε άγρια πτηνά. Οι ιδιοκτήτες εκτροφείων έλαβαν παράλληλα εντολή να κρατήσουν σε εσωτερικούς χώρους τα πουλερικά τους, ώστε να προληφθεί η μετάδοση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ