Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, απαίτησε να δοθεί στη χώρα του το δικαίωμα να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τον εναλλακτικό μηχανισμό ασφαλείας (backstop, κατά την ορολογία που χρησιμοποιείται στις Βρυξέλλες) όσον αφορά τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας (που είναι τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου) με την Ιρλανδία μέσα σε τρεις μήνες, υποστήριξε ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Telegraph». Παράλληλα, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διέψευσε ξανά τις φήμες πως είναι κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΡΙΑΝΤ.-- Η Γερμανία διέκοψε τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία εξαιτίας του φόνου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά όχι και τη στρατιωτική συνεργασία, μετέδωσε χτες το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο «πηγές» στο γερμανικό υπουργείο Αμυνας. Νωρίτερα, οι γιοι του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απηύθυναν έκκληση «να επιστραφεί το πτώμα του στην οικογένειά του», προκειμένου να κηδευτεί στη Σαουδική Αραβία, ενώ εντείνονται οι φήμες για «εξαφάνιση» της σορού του θύματος με καυστικό οξύ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος Σιιτών την Κυριακή σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 20.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Το Ανώτατο Εφετείο του Μπαχρέιν καταδίκασε σε ισόβια τον Σιίτη ιερωμένο σεΐχη Αλί Σαλμάν, που είχε παίξει κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ενάντια στη μοναρχική, απολυταρχική κυβέρνηση της χώρας ως ηγέτης του κόμματος Αλ Βεφάκ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ