Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΣΕΤΗΠ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας προχωρά, σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το μπαράζ απολύσεων που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες του κλάδου. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η εργοδοσία του κλάδου, πατώντας στην πολιτική της κυβέρνησης, «εντείνει την επίθεση προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς και να εφαρμόσει νέο κύκλο επίθεσης χωρίς να έχει εμπόδια». Το Συνδικάτο καλεί «τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να δυναμώσουν τώρα το κλαδικό Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, να δυναμώσουν την οργάνωση συνολικά στον κλάδο».

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΑΣΤΕΡΑ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Στάση εργασίας (12.30 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας) κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης για αύριο, Πέμπτη, ώστε να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στο χώρο του εργοταξίου για το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης. Το Συνδικάτο αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «ήδη από τις προηγούμενες συναντήσεις με τους εργοδότες, ορισμένα από τα αιτήματα που είχαμε θέσει ικανοποιήθηκαν (τραπεζαρίες για φαγητό, δροσερό νερό, εμβόλια κ.τ.λ.). Ομως, στο βασικό αίτημα που έχει να κάνει με το μεροκάματο, δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση, κωλυσιεργώντας είτε με το να επικαλούνται διάφορα προσχήματα, όπως "δεν μας απαντάει η διοίκηση, περιμένετε και θα δούμε αργότερα" είτε αρνούμενοι να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις. Εμείς, απέναντι σε αυτήν τη στάση, απαντάμε με ακόμα καλύτερη οργάνωση του αγώνα, με αποφασιστικότητα, σαν μια γροθιά και τους δηλώνουμε ότι με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας, γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου και χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά».

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Σε απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που επί 15 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Απαιτούν «την αναγνώριση των συμβάσεων (...) σε αορίστου χρόνου» και «την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας». Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ